Uniunea Europeană recomandă ridicarea restricţiilor de călătorie pentru persoanele vaccinate împotriva Covid-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru ca vizitatorii din afara UE să poată intra în spaţiul comunitar
fără restricţii aceştia trebuie să fie inoculaţi cu un vaccin aprobat de
Agenţia Europeană pentru Medicamente
Pentru ca vizitatorii din afara UE să poată intra în spaţiul comunitar fără restricţii aceştia trebuie să fie inoculaţi cu un vaccin aprobat de Agenţia Europeană pentru Medicamente

Se recomandă ridicarea restricţiilor de călătorie pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19 din afara UE dacă acestea sunt inoculate cu un vaccin aprobat de Agenţia Europeană pentru Medicamente, au decis miercuri, ambasadorii UE.

„Ambasadorii UE au fost de acord să actualizeze abordarea faţă de călătoriile din afara Uniunii Europene. Consiliul recomandă acum ca statele membre să relaxeze o parte din actualele restricţii în special în cazul persoanelor vaccinate. În acelaşi timp, pentru a limita riscul intrării variantelor de coronavirus în UE, Consiliul a convenit asupra unui nou mecanism de frână de urgenţă care va permite statelor membre să acţioneze rapid şi într-o manieră coordonată”, a declarat un purtător de cuvânt al Consiliului European.

Pentru ca vizitatorii din afara UE să poată intra în spaţiul comunitar fără restricţii aceştia trebuie să fie inoculaţi cu un vaccin aprobat de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), urmând a fi discutată posibilitatea includerii vaccinurilor autorizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, potrivit Reuters.

Amintim că în prezent vaccinurile aprobate la nivelul UE sunt cele dezvoltate de Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca şi Johnson & Johnson.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite