Un grup de români au furat aparatură medicală din Franța în valoare de 4,5 milioane de euro VIDEO

0
Publicat:

Mai mulți infractori români au furat aparatură medicală stomatologică în valoare de 4,5 milioane euro din Franța.

Procurorii DIICOT şi poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale au efectuat 22 percheziţii domiciliare, la persoane fizice şi juridice, în judeţele Tulcea, Maramureş, Iaşi, Suceava şi Braşov, pentru prinderea unor răufăcători români care au furat din Franţa aparatură medicală stomatologică în valoare de 4,5 milioane euro.

Membrii grupului organizat ar fi comis, în perioada aprilie 2022 – noiembrie 2023, 19 furturi, pe întreg teritoriul Franței, acestea vizând peste 3.000 de bunuri din societăți care ar fi fabricat sau comercializat aparatură stomatologică. Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 4.500.000 de euro. 

În urma descinderilor din data de 27 februarie a.c., au fost depistate 8 persoane cercetate, în cauză. Acestea au fost reținute, urmând a fi predate judecătorilor din cadrul curților de apel competente, pentru a dispune cu privire la predarea lor. Alte 4 persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri, în calitate de martor.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate aparate și instrumente medicale stomatologice, despre care există bănuiala rezonabilă ca ar fi fost furate din Franța (aparatură stomatologică și accesorii pentru aceasta - scanere intraorale, implantoare, sisteme de magnificație, seringi electronice), 16.500 de euro, telefoane mobile ale membrilor grupării și înscrisuri.

Aparatură medicală FOTO DIICOT
Aparatură medicală FOTO DIICOT

De asemenea, au fost ridicate, întrucât erau deținute ilegal, o replică armă, un pistol neletal, o armă lungă letală, ce erau suspuse regimului autorizării, 106 cartușe cu glonț de 9 mm (6 în județul Suceava și 100 în județul Tulcea), precum și alte mijloace de probă.

Pe lângă acestea, având în vedere depistarea în județul Tulcea a mai multor bunuri (în special scule/unelte electrice) de proveniență nejustificată, care însă nu au legătură cu dosarul instrumentat de autoritățile judiciare franceze, polițiștii de investigații criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, au constituit un alt dosar penal, urmând a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup organizat și tăinuire.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite