Traian Băsescu: „Am discutat cu premierul şi este dispus să aplice votul prin corespondenţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Adevărul
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la o întâlnire cu românii din Italia, că a discutat cu premierul Victor Ponta despre votul prin corespondenţă, iar acesta din urmă s-a arătat dispus să aplice măsura.

„Apropo de vot, am avut discuţii cu premierul pentru votul prin corespondenţă şi este dispus să aplice această măsură. Ar fi unul dintre cele mai mari câştiguri pentru democraţie. Să sperăm că ceea ce a spus premierul public se va şi adeveri”, a declarat Traian Bpsescu, vineri, în faţa a 100 de români veniţi la ambasada României la Roma.

Băsescu a anunţat şi că a numit un nou ambasador la Roma, despre care a spus doar că este o femeie.

Decretul de rechemare a lui Răzvan Rusu din calitatea de ambasador la Roma a fost semnat de preşedintele Traian Băsescu pe 20 decembrie 2011, după ce înainte cu o săptămână şi-a exprimat public nemulţumirea legată de absenţa acestuia de la un eveniment de Ziua naţională a României care a avut loc în capitala italiană.

Ulterior, Dana Constantinescu, fost director în Ministerul Transporturilor şi nominalizată pentru acest post în perioada mandatului fostului ministru de Externe Cristian Diaconescu, a fost respinsă la audierea în comisiile de specialitate ale Parlamentului în iunie 2012.

MAE nu a anunţat încă o nouă nominalizare pentru acest post.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite