FOTO VIDEO Primele fotografii cu preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, pe patul de spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hugo Chavez împreună cu fiicele sale FOTO Twitter
Hugo Chavez împreună cu fiicele sale FOTO Twitter

Ministrul venezuelean Informaţiei şi Comunicaţiilor, Ernesto Villegas, a declarat vineri că preşedintele  Hugo Chavez, spitalizat în Cuba pentru tratarea cancerului, este conştient şi menţine legătura cu echipa sa de guvernare.

Villegas a spus că preşedintele se află în deplina facultăţilor mintale şi poate îndeplini atribuţiile funcţiei sale.

Chavez (58 de ani) respiră prin intermediul unui tub traheal, ceea ce îi cauzează dificultăţi de vorbire, şi este în continuare tratat pentru cancer, boală „care se poate complica oricând”, a mai spus ministrul.

Ministrul Ştiinţei şi Inovaţiei, Jorge Arreaza, care a sosit de curând din Cuba, a prezentat primele imagini cu Chavez pe patul de spital, în compania celor două fiice ale sale, Rosa Virginia şi Maria Gabriela.

Într-una dintre fotografii, preşedintele Chavez apare înconjurat de fiicele sale, citind ediţia de joi a cotidianului cubanez „Granma”.

Guvernul de la Caracas a mulţumit poporului cubanez şi conducătorilor săi, Fidel şi Raul Castro, pentru atenţia oferită liderului Venezuelei. În acelaşi timp, guvernanţii au cerut poporului cubanez să se roage pentru însănătoşirea grabnică a demnitarului. „Avem încredere, împreună cu poporul venezuelean, că preşedintele va trece peste această situaţie”, a mai spus Arreaza.

Hugo Chavez nu a mai fost văzut din 11 decembrie, atunci când a plecat în capitala cubaneză, pentru a fi supus celei de-a patra intervenţii chirurgicale în ultimele 18 luni, după ce în 2011 a fost diagnosticat cu cancer.

Primele imagini cu Chavez de după operaţie, făcute publice de către guvernul din Venezuela

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite