Trafic blocat de protestul transportatorilor în Afumați. Este restricționată prima bandă, pe ambele sensuri

0
Publicat:

Circulaţia este restricţionată pe prima bandă, pe ambele sensuri, în localitatea Afumaţi, judeţul Ilfov, fiind ocupată de autocamioane, în contextul protestului transportatorilor, a anunţat, luni dimineaţă, Centrul Infotrafic.

Traficul în localitatea Afrumați se desfășoară cu restricții FOTO Inquam Photos Octav Ganea
Traficul în localitatea Afrumați se desfășoară cu restricții FOTO Inquam Photos Octav Ganea

"Se estimează ca aceste proteste să continue şi pe parcursul zilei, existând posibilitatea ca traficul să fie îngreunat în anumite zone din ţară, în special pe şosele de centură ale marilor oraşe sau la intrările în acestea. Recomandăm conducătorilor auto să se intereseze cu privire la restricţiile de trafic, să evite zonele cu manifestaţii, alegând rute alternative, şi să respecte indicaţiile poliţiştilor care desfăşoară activităţi în teren de fluidizare a circulaţiei!", au precizat reprezentanţii Infotrafic, anunță Agerpres.

Proteste uriașe în toată țara. De ce refuză transportatorii să elibereze șoselele

Transportatorii și fermierii continuă protestele pentru că nu au obținut un preţ la RCA plafonat așa cum își doresc. Ei acuză că nu mai pot suporta prețul mare al poliței de asigurare care a crescut an de an, în unele cazuri și în ciuda faptului că nu au provocat daune. Însă o analiză ASF arată că frecvența daunelor pentru categoria autovehicule de transport marfă, >16 tone, la persoane juridice a fost de 19,1%, în cinci ani, în timp ce pe total piață a fost de 5,7%. 

„Cea mai puternică influență asupra valorii finale a tarifului RCA pentru categoria «Transport marfă >16 tone» o are frecvența daunelor. Acest factor explică în bună măsură diferențele (în sens negativ) față de primele practicate de asigurătorii din alte piețe din Uniunea Europeană”, se arată în analiza ASF, citată de hotnews.ro. Frecvența daunelor în perioada 2018-2022 pentru categoria „autovehicule de transport marfă, >16 t, la persoane juridice” a fost de 19,1%, în timp ce pe total piață a fost de 5,7%. În aceeași perioadă, severitatea daunelor la camioanele de peste 16 tone deținute de firme a fost de 15.933 de lei, comparativ cu 8.855 de lei total piață.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite