Suspiciuni de fraudă în cadrul Programului Casa Verde. Ministrul Mediului a sesizat Parchetul General

0
Publicat:

Verificările corpului de control al ministrului Mediului au confirmat existența unor suspiciuni cu privire la scurgeri de informații care ar fi favorizat mai multe firme în cadrul programului Casa Verde. Ministrul Mediului a sesizat în acest sens Parchetul General, potrivit Digi24.

Mircea Fechet, ministrul Mediului FOTO: Facebook
Mircea Fechet, ministrul Mediului FOTO: Facebook

Mircea Fechet susține că Corpul de Control a constat că există posibilitatea ca anumite informații de interes public să fi ajuns în posesia unor persoane juridice, mai exact a unor firme. Ministrul a punctat că concluziile raportului de control au fost trimise către Parchetul General.

„În urma verificărilor, Corpul de Control a constatat că există posibilitatea ca anumite informații, care nu sunt de interes public, să fi ajuns în posesia unor persoane juridice, unor firme, motiv pentru care, pe lângă cercetările pe care le efectuează și Autoritatea Națională pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, am decis să trimitem concluziile raportului de control, îmrpreună cu întreg raportul organelor de cercetare penală, în speță Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”, a transmis ministrul Mediului la Digi24.

Mircea Fechet a precizat că încearcă să construiască încrederea cetățenilor în instituțiile statului și în ministerul Mediului: „Acest lucru se realizează foarte reu și se pierde foarte ușor. Vreau să transmit un mesaj public, că am toleranță zero față de astfel de practici”.

„Sunt convins că organele statului român își vor face datoria și vor preciza cine a greșit și cum a greșit, și dacă a greșit, bineînțeles. Deocamdată există doar suspiciune. Eu cred că și scăparea și vulnerabilitatea unor baze de date și reaua credință înseamnă un lucru aproape la fel de grav”, a precizat ministrul Mediului la Digi24.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite