Sora lui Sergiu Nicolaescu: „Nu există niciun fiu nelegitim, nu există nicio solicitare pentru a opri incinerarea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Segiu Nicolaescu
Segiu Nicolaescu

Incinerarea regizorului Sergiu Nicolaescu va avea loc sâmbătă, la ora 12.00, în ciuda scandalului iscat de un presupus fiu nelegitim al acestuia. Potrivit specialiştilor în drept consultaţi de adevarul.ro, incinerarea nu poate fi oprită, deoarece asupra morţii lui Sergiu Nicolaescu nu există nicio suspiciune de infracţiune. Pe de altă parte, sora regizorului neagă vehement existenţa vreunui copil al fratelui său.

UPDATE 21.35 Sebastian Papaiani a declarat la Antena 3 că nu a vorbit niciodată cu Sergiu Nicolaescu despre relaţiile acestuia şi nu ştia că regizorul ar fi avut un fiu.

„Nu aveam cum ( n.r.- să discute cu Sergiu Nicolaescu).El nu vorbea despre aşa ceva.Nu mi-a povestit niciodată dacă avea sau nu o iubită sau dacă cineva din lumea lui făcuse un copil cu el. Sergiu nu discuta treburi de inimă, de suflet, de asemenea situaţie. Eu de abia acum două ore am aflat că s-ar putea să aibă un copil. Cele două femei, soţia şi sora lui Sergiu Nicolaescu, greşesc în treaba asta. Ascund ceva profund: îl ardem, nu îl mai îngropăm crestineşte”, a spus actorul într-o intervenţie telefonică la Antena 3

UPDATE 21.30 Specialiştii in drept civil susţin că analizele ADN pentru stabilirea paternităţii pot fi făcute în baza probelor existente deja în spital. "Spitalul este obligat să păstreze din probele de sânge pe care medicii le-au prelevat pentru analize cât timp regizorul a fost internat, mai ales că acesta a decedat. Cu siguranţă funeraliile vor avea loc mâine după programul deja stabilit de familie. În acest caz nu avem de-a face cu o suspiciune de infracţiune, nu există un dosar penal, aşadar judecătorii nu au de ce să ia în discuţie în regim de urgenţă o astfel de cerere. Dacă va fi, va fi un proces civil în acest caz. În plus, nu poţi opri înmormântarea unei persoane, sau în cazul de faţă incinerarea, doar pentru că vine o persoană şi pretinde că este fiul decedatului. Sunt chestii pe care orice le poate invoca", au explicat pentru adevărul.ro specialişti în drept.

UPDATE 21.12 Avocatul Sergiu Andon a declarat pentru Antena 3 că paternitatea poate fi dovedită şi fără expertiza ADN: „Cererea ADN se poate face de acum încolo, dar nu oprind cortegiul funerar. Se face o cerere la judecătorie, cerere de chemare în judecată, judecătorii o examinează, fixează un termen, dispun citarea părţilor, acestea vin şi îşi exercită drepturile“.

UPDATE  Sora regizorului Nicolaescu a declarat la Antena 3 că s-a interesat la Judecătoria Sectorului 1 şi nu există nicio cerere înregistrată. „Fizic, nu există nicio înregistrare la Sectorul 1. Mie mi-a spus cineva, care s-a interesat la Sectorul 1 şi nu s-a găsit nicio hârtie. Fratele meu ar fi fost încântat să aibă un copil”, a declarat sora regizorului.

„Dacă este şi demonstrează cu ADN-ul, eu îl accept”, a spus Iolanda Nicolaescu.

Întrebată dacă presupusa cerere ar putea opri incinerarea trupului neînsufleţit al lui Sergiu Nicolaescu, sora regizorului s-a limitat să declare atât: „Mâine va avea loc incinerarea”

Cererea nu a primit număr de înregistrare, de aceea nu a fost stabilit un termen de judecată. Incinerarea este programată sâmbătă, 5 ianuarie, ora 12.00, la Crematoriul Vitan-Bârzeşti.

„Sunt fiul nelegitim al defunctului Sergiu Nicolaescu, rezultat în urma concubinajului dintre mama mea şi acesta. Încă de la începutul vieţii am aflat de la mama mea că tatăl meu este un cunoscut regizor de film, astfel încât datorită înaintării în vârstă am început să fiu din ce în ce mai curios şi astfel am aflat de la mama mea că tatăl meu biologic este Sergiu Nicolaescu”, se arată în cererea depusă de fiul nelegitim al lui Sergiu Nicolaescu.
„Datorită poziţiei de persoană publică şi notorie pe care o avea acesta, mama mea nu a încercat niciodată să facă publică această informaţie întrucât suntem o familie onestă şi care nu am căutat să facem rău şi să apărem în presă pentru a stârni scandaluri mediatice”, mai scrie în document
„Odată cu moartea tatălui meu biologic am aflat de dorinţa soţiei supravieţuitoare de a proceda la incinerarea trupului neînsufleţit al acestuia. În acest context în care prin procedura incinerării ar fi pentru totdeauna ascuns un adevăr pe care numai eu şi familia mea îl ştim şi astfel s-ar stinge definitiv posibilitatea de a dovedi filitia mea directă faţă de defunctul Sergiu Nicolaescu”.

Prof. Dr. Monica Pop a declarat la Antena 3 că o analiză ADN pentru stabilirea paternităţii ar putea fi făcută şi pe baza probelor existente deja, şi asta pentru că Sergiu Nicolaescu a fost internet în spital pentru diverse afecţiuni.

Fiul nelegitim al lui Sergiu Nicolaescu ar avea peste 50 de ani, fiind rodul legăturii sale extraconjugale, cu o anume Roxana Ghiaţă, o femeie pe care a cunoscut-o în 1956 şi care făcea parte din echipa sa de filmare.

Însuşi Sergiu Nicolaescu a pomenit de această relaţie într-un interviu din Revista Tango din 2010.


Sergiu Nicolaescu, nostalgic după copilul din flori. Povestea de dragoste dintre regizor şi Roxana, femeia pe care a „căutat-o peste tot”

Sergiu Nicolaescu mărturisea în 2010 că ar avea un copil nelegitim cu „o fată foarte frumoasă‟ pe nume Roxana, care a dispărut după ce s-a iubit cu marele regizor. În pofida diverselor relaţii, regizorul a rămas cu un mare regret: nu a avut copii. „Pentru mine n-a existat altceva în viaţă decât filmul. Am reuşit în film, n-am reuşit în viaţa personală‟, declara maestrul în anul 2002. Cu toate acestea, regizorul mărturisea în 2010 că ar avea un copil nelegitim.

Sergiu Nicolaescu spunea acum trei ani:

A fost la un moment dat o fată foarte frumoasa, Roxana o chema, proaspăt căsătorită. Mi-a făcut curte. Am trăit împreună o perioadă, evident, doar ca amanţi, şi apoi a dispărut. Am căutat-o peste tot. Nimic. Am aflat ulterior că a plecat din ţară şi că a născut. Planul ei a fost să facă un copil cu mine, (fără falsă modestie, atunci eram frumos) şi să îl crească cu soţul ei. I-am respectat alegerea, într-un fel m-a flatat, dar m-a şi durut. Nu l-am căutat, însă, niciodată, n-am vrut să distrug viaţa nimănui. Iar acum e prea târziu, n-aş mai putea recupera nimic.
 

Sursă foto: Captură RTV

 

Sursă foto: Captură RTV

Sursă foto: Captură RTV

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite