Şi-a luat zilele la festivalul psihedelicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Dobre (30 de ani) s-a spânzurat în Pădurea Cornetu, unde în acest weekend a avut loc un festival de muzică electronică. Bărbatul ar fi fost supărat că mâncarea oferită era prea scumpă. Participanţii la eveniment spun însă că cei mai mulţi tineri s-au distrat consumând droguri uşoare.

Cristian Dobre, din Buzău, s-a spânzurat de creanga unui fag din pădurea Cornetu, la marginea localităţii Schela. Trupul acestuia a fost descoperit ieri, în jurul orei 7.00, de către nişte tineri bulgari, veniţi şi ei la festival.

Tânărul a ajuns în urmă cu cinci zile în pădurea unde peste 1.000 de psihedelici din întreaga lume au organizat a treia ediţie a Rebirth Fire, Psychedelic Music and Arts Dance Festival. Trupul său neînsufleţit a fost găsit atârnat de un fag, duminică dimineaţă, la câţiva metri de corturile tinerilor.

"Cartof” trebuia să fie la mare în ziua sinuciderii

„Eram cu organizatorii, când un prieten de-al lui Cristian a venit spre noi ţipând ca din gură de şarpe că mâncarea este foarte scumpă în pădure şi că din cauza asta s-a spânzurat amicul lui, pentru că a dat opt lei pe o ciorbă", a declarat Roxana, o tânără din Galaţi.

Psihedelicii spun că în pădure au existat două bucătării, iar preţurile au fost piperate. „Opt lei a costat o ciorbă, iar o farfurie cu mâncare mai deosebită costa 10 lei. Orice băutură avea preţul de 5 lei. Cred că sinucigaşul a consumat şi plante etnobotanice sau droguri, altfel nu avea de ce să recurgă la acest gest", a spus Andreea, o altă participantă la festival.

„S-a purificat de tot"

„Era supărat de modul de organizare, şi în special de mâncare, pentru că a fost foarte scumpă. Sunt tulburat de ceea ce s-a întâmplat", a completat Dumitru Buda, un prieten de-ai lui Cristian. Primarul comunei Schela, Aristide Şerbănescu, a participat şi el la concerte.

„A fost extraordinar. I-au lăsat pe toţi localnicii din Schela să vină la festival. Păcat că s-a terminat tragic. Am înţeles că acel băiat era nemulţumit de organizare, dar mie mi s-a părut foarte frumos. Acum s-a purificat de tot. Cine ştie ce-o fi consumat el de şi-a pus frânghia de gât!".

Alţi săteni nu au fost însă la fel de încântaţi ca primarul. „Eram sigur că o să se întâmple ceva rău. Numai Satana i-a luat minţile. Sunt tare dubioşi, iar cu muzica aia numai normali nu sunt", a declarat nea Nicu, un localnic.

Mama nu ştia de sinucidere

Cristian Dobre nu obişnuia să stea la Buzău. Vecinii spun că deşi familia sa se mutase în urmă cu şapte ani în Cartierul Micro 14, el locuia mai mult în Bucureşti. „Era un băiat cumsecade pe care nu-l vedeam decât o dată sau de două ori pe an", a declarat Cătălin Grama (41 de ani), vecin.

Duminică după-amiază mama lui Cristi, Didina Dobre, aflase doar că fiul său se află în comă într-un spital din Oltenia. Femeia se pregătea să plece cu sora lui Cristi către Târgu-Jiu.

„M-au sunat de la poliţie să-mi spună că fiul meu se află în comă la spital, după ce a participat la un festival de muzică. Venise din Suedia, a stat acasă o săptămână şi pe urmă a plecat. Nu mai ştiam nimic de el de trei săptămâni. O aştepta şi pe prietena sa din Suedia să vină la festival, dar n-a mai putut să ajungă", a declarat ieri mama tânărului.

Îşi dorea să ajungă DJ

Cristi abandonase meseria de alpinist utilitar, pentru pasiunea sa, muzica.  „Voia să organizeze luna asta un spectacol la Bucureşti unde ar fi trebuit să participe alături de un DJ din Suedia", a mai spus Didina Dobre.

Potrivit medicilor legişti, tânărul a murit asfixiat şi nu au fost descoperite, la prima cercetare, urme de violenţe pe corpul său. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj. „Se vor lua probe pentru examenul toxicologic pentru a vedea dacă a fost băut sau dacă a consumat droguri", a precizat medicul legist Iulian Dascălu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite