Șefii Inspectoratului General de Aviație, anchetaţi de DNA: Avioane reparate fictiv sau necorespunzător

0
Publicat:

Șeful Inspectoratului General de Aviație, Cătălin Dache, este cercetat pentru abuz în serviciu, alături de alte persoane cu funcții de conducere din cadrul instituției. DNA susține că bugetul IGAv ar fi fost prejudiciat prin plata unor lucrări fictive sau necoresponzătoare.

DNA

Potrivit DNA, inspectorul șef al Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I), generalul de flotilă aeriană Cătălin Paul, este acuzat de abuz în serviciu.

Alături de el sunt cercetați pentru complicitate la abuz în serviciu Andrei Bădulescu, locotenent-comandor, șef al Serviciului Dezvoltare, Reglementări Tehnice și Coordonare Mentenanță Aeronave din cadrul Inspectoratului General de Aviație, Florin Vasile, comandor(r), adjunct al inspectorului general și inginer-șef al IGAv, Mihai Popa, director tehnic al Școlii Superioare de Aviație Civilă, George Costin Barbu, director general al Școlii Superioare de Aviație Civilă și o persoană fizică, reprezentant al unei firme.

Potrivit informațiilor Adevărul, persoana fizică vizată este Peter Vasile Alexandru, reprezentant al firmei Arpiem Aviation.

"În perioada 2019-2023, în contextul executării unor contracte de reparații/mentenanță pentru aeronavele Piper Pa-42 Cheyenne III A și Cessna C-560 Citation V, încheiate de Inspectoratul General de Aviație al M.A.I. cu o asociere formată din Școala Superioară de Aviație Civilă și o societate al cărui reprezentant este cercetat în prezenta cauză, suspectul Dache Cătălin Paul, în calitatea menționată mai sus, ar fi aprobat, cu încălcarea dispozițiilor legale, documentația necesară efectuării plăților pentru lucrările menționate mai sus, cunoscând că acestea nu au fost recepționate, executate sau au fost executate necorespunzător.

În demersurile sale, suspectul Dache Cătălin Paul ar fi beneficiat și de ajutorul celorlalte persoane cercetate în cauză, care ar fi întocmit și aprobat diverse documente necesare efectuării plăților pentru lucrările amintite.

În contextul menționat mai sus, ar fi fost produs Inspectoratului General de Aviație din cadrul M.A.I. un prejudiciu în sumă totală de 23.199.049 lei concomitent cu obținerea unui folos necuvenit, în același cuantum, pentru asocierea respectivă", transmite DNA.

Potrivit procurorilor, în dosar sunt vizate şi alte persoane.

Percheziţii la IGAv

Procurorii DNA au făcut, miercuri, 30 de percheziţii în acest dosar, printre locaţiile verificate fiind şi sediul Inspectoratului General de Aviaţie, al Şcoalii Superioare de Aviaţie şi Aeroportul Băneasa, potrivit surselor Adevărul.

Anchetatorii anunţau că faptele vizate aveau legătură cu "efectuarea și decontarea unor lucrări de reparații/mentenanță a unor aeronave care asigură suportul aerian pentru structurile Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv misiuni aeromedicale S.M.U.R.D".

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite