Iohannis, despre candidatura la șefia NATO: Joi voi prezenta în CSAT

0
Publicat:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că va prezenta joi, în cadrul CSAT, poziţia sa privind candidatura la şefia NATO şi apoi va anunţa şi public decizia luată pe acest subiect, după ce Ungaria și Slovacia și-au anunțat susținerea pentru Mark Rutte.

Klaus Iohannis: Despre NATO, mai mult mâine Foto: Arhivă
Klaus Iohannis: Despre NATO, mai mult mâine Foto: Arhivă

Iohannis a fost întrebat dacă îşi va mai menţine candidatura la şefia NATO, în condiţiile în care Ungaria şi Slovacia şi-au anunţat susţinerea pentru ocuparea funcţiei de secretar general al Alianţei Nord Atlantice de către Mark Rutte.

Despre NATO, mai mult mâine. Aceste chestiuni le voi prezenta prima dată în CSAT, după aceea şi opiniei publice. Pot să vă asigur că mâine după-amiază veţi fi lămuriţi ", a declarat Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, conform Agerpres.

Ungaria și Slovacia s-au răzgândit, marți, și au anunțat că îl susțin pe Mark Rutte în cursa pentru funcția de secretar general al NATO, deși la începutul lunii premierul maghiar Viktor Orban declara că susține candidatura președintelui Klaus Iohannis.

România a rămas singura ţară din Alianţă care nu a anunţat susţinerea pentru premierul olandez.  

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite