Român responsabil de un uriaş incendiu de pădure în Italia. Ce pedeapsă i-au aplicat judecătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO blacknews.ro
FOTO blacknews.ro

Românul care a provocat un puternic incendiu ce a mistuit zeci de hectare de pădure în Italia a fost condamnat la închisoare. Bărbatul a fost surprins de poliţişti în timp ce înteţea focul, înainte ca acesta să se propage pe o suprafaţă întinsă în munţii Tifata.

Mihai B., un român fără adăpost în vârstă de 72 de ani, este responsabil de incendiul izbucnit în munţii Tifata pe 14 august 2021. Bărbatul a fost condamnat zilele trecute de un tribunal italian la 4 ani de închisoare cu executare. În plus, acesta a fost obligat să achite despăgubiri pentru daunele provocate de incendiu, lucru care este puţin probabil să se întâmple, şi la plata unei amenzi de 3.000 de euro.

Românul a fost depistat de agenţii Brigăzii Volante din cadrul Biroului de Prevenire Generală şi Salvare Publică al Comisariatului de Poliţie din Caserta (Italia) în timp ce înteţea focul cu mărăcini în  apropierea carierelor din Centopertose.

Anterior, un italian descoperise ce făcea bărbatul şi a anunţat Poliţia. Ulterior, pe baza descrierii martorului, a fost posibilă identificarea piromanului, care a fost încarcerat la închisoarea din Santa Maria Capua Vetere.

Pompierii italieni de la Comandamentul Provincial din Caserta au avut nevoie de ore bune ca să stingă incendiul declanşat de bărbatul de 72 de ani.  Flăcările s-au răspândit pe o distanţă apreciabilă, de la localitatea Santa Maria Capua Vetere la Casapulla şi Caserta. A fost necesară intervenţia a numeroase vehicule forestiere, elicoptere şi maşini cu apă şi spumă pentru a lichida incendiul.

Zeci de hectare de pădure au ars, iar specialiştii de mediu din Italia spun că va fi nevoie de ani buni pentru ca o suprafaţă considerabilă  de vegetaţie afectată de incendiu din zona munţilor Tifata să se refacă.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Incendiu devastator într-un mare centru comercial din România. Au ars 26 de magazine din incintă FOTO

Momentul în care a izbucnit incendiul care a devastat blocul din Constanţa. „Nu a fost un accident“ | VIDEO

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite