Șocul unui român din Italia când s-a trezit că datorează peste 800.000 de euro fiscului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un român stabilit în Italia a trăit un adevărat coșmar, după ce s-a trezit că are datorii de peste 800.000 de euro la fisc. Descoperirea tulburătoare a avut loc în urmă cu un an, atunci când a aflat că este vizat de executare silită, relatează Radio Siena TV.

Românul s-ar putea trezi și cu alte datorii făcute de cel care i-a furat identitatea. Foto: Arhivă
Românul s-ar putea trezi și cu alte datorii făcute de cel care i-a furat identitatea. Foto: Arhivă

Situația inedită în care se află românul, C.B., a ajuns și în presa din Italia. Totul a început în urmă cu două decenii, când bărbatul, în vârstă de 40 de ani și care trăiește în Val d'Elsa, și-a pierdut cartea de identitate, care a ajuns pe mâini greșite. 

Mai exact, cartea de identitate a ajuns în posesia unui alt român care a reușit să-și înființeze o firmă cu sediul în Verona. Astfel, compatriotul și-a însușit identitatea lui C.B. timp de ani de zile și a reușit să scape basma curată de datoriile făcute. 

Ulterior, în anul 2023, C.B. a intrat în posesia unei somații de plată din partea Agenzia delle Entrate. El trebuia să achite o datorie în valoare 807.000 de euro pe care nu o făcuse. 

Bulversat de cele aflate, bărbatul a prezentat cazul în instanță și a reușit să câștige procesul împotriva fiscului din Italia, după ce a dovedit că nu el era cel care trebuia tras la răspundere.  

Conaționalul acumulase amenzi pentru evaziune fiscală. 

Grație avocaților săi, bărbatul nu a trebuit să plătească suma exorbitantă, datoria fiind anulată. 

Totuși, românul s-ar putea trezi și cu alte datorii făcute de cel care i-a furat identitatea. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite