Percheziţii în judeţul Giurgiu într-un caz de evaziune şi spălare de bani. Printre suspecţi s-ar număra şi Mircea şi Nelu Mondialu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
11 percheziţii au loc joi în Giurgiu FOTO Arhivă Adevărul
11 percheziţii au loc joi în Giurgiu FOTO Arhivă Adevărul

Mai multe percheziţii au loc joi în judeţul Giurgiu, fiind căutate mai multe persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. Surse din cadrul Poliţiei au declarat că printre suspecţi se numără şi Mircea Constantin, zis şi Mondialu numărul 1, şi fiul acestuia, Nicolae Mircea, zis şi Mondialu.

Poliţiştii din Capitală, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fac joi 11 percheziţii domiciliare în judeţul Giurgiu într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Anchetatorii precizează că, în perioada 2013 - 2014, mai multe persoane din judeţul Giurgiu au conceput şi implementat un mecanism de sustragere de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, constând în livrarea către o societate comercială (colector), cu sediul în Bucureşti, a unor cantităţi impresionate de deşeuri metalice feroase şi neferoase, folosind în acest scop mai multe societăţi comerciale cu comportament  tip „fantomă”, administrate scriptic de persoane cu o situaţie materială precară.

„Astfel, în numele acestor societăţi comerciale cu comportament de tip «fantomă» au fost facturate în mod fraudulos către societatea colectoare deşeuri metalice feroase şi neferoase, cu consecinţa încasării în conturile bancare, de la aceasta din urmă, a sumelor reprezentând contravaloarea «mărfurilor facturate», a retragerii lor integrale în numerar de către persoanele împuternicite pe aceste conturi (în baza unor borderouri fictive de achiziţie «fier vechi») şi a predării lor către persoanele care au folosit «serviciile» societăţilor comerciale cu comportament  tip «fantomă»”, potrivit unui comunicat emis de Poliţia Capitalei.

Persoanele vizate vor fi ridicate de poliţişti şi duse la audieri. Surse din cadrul Poliţiei au declarat că printre aceştia ar fi şi Mircea Constantin, zis Mondialu numărul 1, dar şi fiul acestuia, Nicolae Mircea, zis Mondialu.

Prejudiciul total adus bugetului de stat, constând în impozitul aferent veniturilor încasate de suspecţi, este în valoare de aproximativ 6.500.000 de lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor este de aproximativ  40.400.000 lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite