Suspiciuni de corupție la vama Sculeni. Vameşii ar fi primit bani ca sǎ nu controleze maşini din R.Moldova | SURSE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DNA a anunțat percheziții în mai multe locații din județul Iași. Potrivit informațiilor „Adevărul”, este vorba și despre Vama Sculeni, mai mulți vameşi fiind suspectați cǎ ar fi primit bani ca sǎ nu controleze mașini ce veneau din Republica Moldova.

Mai mulți vameși sunt acuzați de luare de mită FOTO MEDIAFAX / Arhivă
Mai mulți vameși sunt acuzați de luare de mită FOTO MEDIAFAX / Arhivă

 „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise de către funcționari publici în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, în cursul anului 2023”, a transmis DNA.

Potrivit sursei citate, „în cursul zilei de 22 noiembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 7 locații situate pe raza județului Iași, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”. 

Potrivit surselor „Adevărul”, este vorba despre Vama Sculeni, unde vameșii ar fi luat mită pentru a lăsa transporturile din R. Moldova să trecă fără verificări. 

Potrivit surselor citate, tot astăzi vor avea loc și audieri la DNA Iași. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite