Ministrul Leş: MApN solicită Guvernului preluarea cimitirului din Valea Uzulu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Les - FOTO Eduard Enea
Gabriel Les - FOTO Eduard Enea

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a declara că instituţia pe care o conduce va pregăti un memorandum prin care va solicita oficial Guvernului preluarea Cimitirului eroilor de la Valea Uzului, decizia fiind adoptată în urma unei analize a situaţiei necropolei.

„În urma analizei situaţiei concrete a Cimitirului eroilor căzuţi în cele două războaie mondiale de la Valea Uzului, Ministerul Apărării Naţionale a demarat procesul de fundamentare a procedurile legale pentru preluarea în administrare a acestei necropole de război. Astfel, MApN va pregăti un Memorandum prin care va solicita Guvernului României preluarea acestui cimitir, în vederea menţinerii statutului de cimitir internaţional al acestei necropole de război, având în vedere faptul că aici sunt înhumaţi militari de mai multe naţionalităţi, respectiv militari ungari, români, germani, ruşi, sârbi, austrieci şi italieni”, a declarat ministrul Apărării, Gabriel Leş, pentru mediafax.ro. Leş a precizat că procesul de preluare a Cimitirului din Valea Uzului presupune consultarea tuturor părţilor implicate.

Anunţul vine după ce premierul Viorica Dăncila a anuţat deja că Executivul are această întenţie, dar se va trece înainte printr-o serie de consultări.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite