Mașina funerară cu trupurile celor două românce înecate în Italia va pleca spre România. Momente emoționante la capelă VIDEO

0
Publicat:

Mașina funerară cu trupurile Patriziei Cormos, 20 de ani, și Biancăi Doros, 23 de ani, cele două tinere românce care au murit înecate pe râul Natison din Italia, va pleca miercuri seara spre România.

La capela unde se află cele două tinere îmbrăcate în rochii de mireasă au venit să își ia rămas bun o mulțime mare de oameni, colegi, prieteni, vecini și oameni simpli impresionați de tragedia petrecută în regiunea Udine. Subiectul este unul foarte mediatizat și s-au deschis anchete cu privire la modul de acțiune al salvatorilor. Un preot ortodox român a organizat o slujbă religioasă la capelă. 

O firmă de pompe funebre din Târgu Jiu se va ocupa de repatrierea celor două tinere, care vor fi aduse în comuna Tarna Mare, din județul Satu Mare.

Numeroși oameni au venit la capelă pentru a-și lua rămas bun de la cele două tinere Foto: Remus Săpu
Numeroși oameni au venit la capelă pentru a-și lua rămas bun de la cele două tinere Foto: Remus Săpu

„M-am cunoscut cu Patricia și cu mama ei la ziua de naștere a unui prieten, care și-a serbat-o în Udine. Am vorbit despre faptul că activez în domeniul pompelor funebre și al repatrierilor, iar acum mama a apelat la mine. Eram pregătiți să aducem în țară și trupul lui Cristian, însă, din păcate, nu a fost găsit. 99%, miercuri vom plecă spre România. Comuna Tarna Mare se află chiar la granița cu Ucraina. Încercăm să ajutăm cum putem“, spune omul de afaceri gorjean Remus Săpun.

„Este un pelerinaj continuu la capelă“

Acesta a ajuns marți, 4 iunie, la capela unde sunt depuse cele două tinere. „Este o mare tragedie. Toată comunitatea este marcată de ceea ce s-a întâmplat. Sunt carabinieri la capelă și nu dau voie să fie făcute fotografii. Este un pelerinaj continuu la capelă. Vin colegi, vecini, oameni simpli care au fost marcați și ei de cele întâmplate“, a precizat omul de afaceri Remus Săpun.

 „Acolo vin mereu tineri pentru a face fotografii și a se bucura de peisaj“

Omul de afaceri gorjean spune că locul în care cei trei tineri au fost luați de viitură era foarte frecventat de tineri. „Din ce am înțeles, acolo vin mereu tineri pentru a face fotografii și a se bucura de peisaj, iar ceea ce s-a întâmplat este un fenomen extrem de rar. Din păcate, nu s-au putut salva, pentru că viitura a venit foarte repede“, a mai spus Remus Săpun.

Imaginile cu cei trei tineri care au rămas îmbrățișați înainte de a fi luați de ape și a se îneca au făcut înconjurul lumii. Cei trei au venit la râul Natisone, sub Podul Roman din Premariacco, pentru a se relaxa și a face câteva fotografii, dar au fost surprinși de viitură, după ce a plouat abundent.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite