MAE: Niciun român nu a fost rănit în accidentul feroviar din Catalunia

0
0

Niciun cetățean român nu a fost rănit în accidentul feroviar produs în dimineaţa zilei de 7 decembrie, în staţia Moncada y Reixac din Catalunia, soldat cu rănirea a 75 de persoane, conform Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

75 de persoane au fost rănite în accidentul feroviar din Catalunia FOTO Profimedia
75 de persoane au fost rănite în accidentul feroviar din Catalunia FOTO Profimedia

Reprezentanții MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Barcelona nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea unor cetăţeni români.

Într-un comunicat al MAE se arată că reprezentanţii consulatului general au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile spaniole, pentru a obţine informaţii oficiale cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate.

Reprezentanţii poliţiei regionale spaniole au anunțat că răniţii au fost transportaţi la o unitate medicală pentru a beneficia de asistenţă de specialitate, iar ancheta autorităţilor locale este în curs de desfăşurare.

Telefonul de urgență al Consulatului

Autorităţile spaniole au comunicat reprezentanţilor oficiului consular că datele referitoare la cetăţenia persoanelor rănite vor fi transmise ulterior, dacă va fi cazul", se arată în comunicat.

Angajații oficiului consular continuă dialogul cu autorităţile locale, pentru a identifica posibili cetățeni români implicați în evenimentul feroviar.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223; +34 934 340 220, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de urgenţă al consulatului: +34 661 547 853.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri