Misterul morţii unui român într-o mlaştină din Spania. „De ce, Doamne? O fetiţă avea nevoie de tine“

0
0
Laurenţiu Cosmencu era căsătorit şi avea o fiică de 1 an şi 4u luni FOTO Facebook
Laurenţiu Cosmencu era căsătorit şi avea o fiică de 1 an şi 4u luni FOTO Facebook

Moartea unui român, care era stablit în Spania, este învăluită în mister, el find găsit, după câteva zile de căutări, într-o mlaştină din Catalunia

Laurenţiu Cosmescu, un tânăr în vârstă de 29 de ani, din comuna Dobreni, judeţul Neamţ, a decedat în condiţii ciudate în Spania, ţară unde se stabilise în urmă cu câţiva ani, locund în localiatea Prades din provincia Tarragona, regiunea Catalunia. 

El a fost găsit pe fundul unui lac artificial creat într-o zonă mlăştinoasă, după căutari în care au fost angrenate numeroase forţe de intervenţie. Despre dispariţia acestuia, autorităţile iberice au fost sesizate pe data de 9 iulie 2021, când cineva, intrigat că nu mai ieşea din apa în care l-a

văzut că intrase, a dat alarma. 

În primă fază, au intervenit, în zona mlaştinii Siurana, mai multe echipaje de salvare, inclusiv scafandri, plus un elicopter. Ulterior, potrivit Observatornews.ro, care citează Govern.cat, în zilele următoare au fost dislocate în zonă 56 de echipaje terestre, aeriene şi de apă. Căutarea a avut loc într-un mediu cu vizibilitate zero, într-un lac al cărei adâncime maximă este de 35 de metri şi cu o abundenţă mare de vegetaţie. 

„Un echipaj din Grupul Special de Acţiune Subacvatică  - GRAE al Departamentului de Pompieri a găsit cadavrul la o adâncime de 11 metri şi la 30 de metri distanţă de mal, după trei zile. Trupul se afla la mai mult de 10 metri distanţă de locul în care au arătat martorii“, consemnează Observatornews.ro.

Recuperarea corpului neînsufleţit a avut loc pe 12 iulie. Din primele date ale anchetei autorităţilor spaniole, se pare că românul ar fi sărit în apă pentru a recupera mingea câinele său de companie. 

Laurenţiu Cosmescu era căsătorit şi avea o fetiţă de un an şi patru luni. De la aflarea veştii morţii subite a românului, pe reţelele de socializare au fost postate nenumărate mesaje. Impresionant este cel al unei surori: „Dumnezeu să te ierte suflet drag! Ne-ai lăsat în urmă durere şi suferinţă, suntem distruşi! Nu avem cuvinte, ai lăsat în urmă o fetiţă care are nevoie de tine, o soră, părinţii tăi dragi. De acolo, de Sus, ai grija de noi! Să-ţi fie ţărâna uşoară, frăţiorul meu drag!“. 

În alte mesaje se consemnează următoarele: „Laurenţiu tată, unde ai plecat aşa devreme? Aveai o

via întreagă în faţă, o familie frumoasă... De ce Doamne? De ce? Dumnezeu să te ierte, suflet drag!; Offf, Doamne. De ce Nikolas Laurenţiu Cosmescu? Îmi aduc aminte şi acum când jucam fotbal. Ai fost un băiat bun. Dumnezeu să te ierte, prieten drag!“.

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Şocanta cerere a unui profesor acuzat că a agresat sexual mai multe eleve minore. Instanţa i-a admis-o

Accident spectaculos! Un şofer băut a zburat cu maşina de pe pod, de la 10 metri înălţime

Piatra Neamţ


Ultimele știri
Cele mai citite