MAE, precizări privind aducerea în țară a unor cetățeni români blocați pe Aeroportul Amman din Iordania

0
0

MAE a anunțat demersuri, prin intermediul ambasadei României în Regatul Haşemit al Iordaniei, pentru aducerea în țară a 100 de cetăţeni români rămaşi blocaţi, miercuri, pe Aeroportul Internaţional 'Queen Alia' din cauza condițiilor meteo.

Mai multe zboruri spre România au fost anulate din cauza condițiilor meteo FOTO Arhivă
Mai multe zboruri spre România au fost anulate din cauza condițiilor meteo FOTO Arhivă

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei României în Regatul Haşemit al Iordaniei, menține în atenție situația unui grup de 100 de cetățeni români rămași blocați, în data de 7 decembrie 2022, pe Aeroportul Internațional „Queen Alia” din Amman, pe fondul anulării unor zboruri spre România, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile”, a transmis ministerul într-un comunicat de presă referitor la cetățenii blocați în Iordania. 

Astfel, potrivit sursei citate, „reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile iordaniene competente, precum și pe lângă agenția de turism care a organizat deplasarea și compania aeriană transportatoare din România, în vederea identificării unor soluții la situația creată”

Ministerul a mai explicat că „un reprezentant al Ambasadei României la Amman s-a deplasat la aeroport, imediat după semnalarea situației, pentru a discuta cu cetățenii români afectați și cu reprezentanții aeroportului și ai companiei de transport aerian, pentru a se asigura că cetățenilor români le sunt respectate drepturile de care beneficiază în astfel de situații și pentru a le acorda asistență consulară”.

Cetățenii români blocați pe aeroport, cazați pânnă la urmăpătoarea cursă aeriană

Potrivit datelor comunicate de Ambasada României în Regatul Haşemit al Iordaniei, dialogul cu cetățenii români aflați la aeroport este menținut și de către reprezentanți ai companiei aeriene. Aceștia au oferit, în numele companiei, alternative până la plecarea către România - cazare la hotel până la următoarea cursă aeriană disponibilă sau sprijin pentru identificarea unor alte rute de deplasare către țară. Cetățenii români vor comunica reprezentanților firmei de transport aerian decizia luată”, a mai arătat sursa citată. 

MAE a mai subliniat că, „prin misiunea diplomatică română din Amman, menține contactul cu cetățenii români, precum și cu compania aeriană și cu autoritățile iordaniene competente, până la soluționarea acestei situații și întoarcerea cetățenilor români în siguranță în România”.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri