Lista completă a drumurilor închise şi a celor care au restricţii de trafic. S-a reluat circulaţia pe A3 şi parţial pe A2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi meteorologii au ridicat toate avertizările de vreme rea, o serie de drumuri naţionale sunt în continuare închise sau au restricţii de circulaţie, potrivit Infotrafic. Autorităţile au anunţat eliminarea restricţiilor pe A3, iar pe A2 rămâne în continuare închis tronsonul Bucureşti-Feteşti. Pe DN7C (Transfăgărăşan) au fost impuse restricţii de circulaţie deoarece există pericolul producerii unor avalanşe.

UPDATE Potrivit datelor Centrului InfoTrafic, de la ora 22.30, circulaţia este blocată pe următoarele sectoare de drum:

  • A2 este blocată pe tronsonul Lehliu - Feteşti;
  • DN 23B Măicăneşti - Ciorăşti (Vrancea);
  • DN 24D Bălăbăneşti - Tuluceşti (Galaţi).

De asemenea, Poliţia avertizează că există restricţii de circulaţie pe DN 22 Râmnicu Sărat (Buzău) - Brăila (7,5 tone), DN 2C Pogoanele - Costeşti (Buzău) (3,5 tone) şi DN 3B Călăraşi - Feteşti (Ialomiţa) (7,5 tone).

UPDATE La ora 17.45, traficul rutier mai era întrerupt pe tronsonul Lehliu – Feteşti al Autostrăzii Soarelui şi pe   următoarele sectoare de drumuri naţionale:

  • DN 22 Râmnicu Sărat (Buzău) – Brăila;
  • DN 23 Olăneasca (Brăila) – Brăila;
  • DN 23B Măicăneşti – Ciorăşti (Vrancea);
  • DN 24D Bălăbăneşti– Tuluceşti (Galaţi);
  • DN 2N Bogza – Dumbrăveni (Vrancea).

UPDATE Pe DN7C (Transfăgărăşan) au fost impuse restricţii de circulaţie pentru traficul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe tronsonul kilometric 57 – 104, în zona localităţii Arefu, precizează Centrul Infotrafic.

Această măsura a fost luată de autorităţi întrucât există pericolul producerii unor avalanşe.

Pe DN22D, în judeţul Tulcea, circulaţia a fost reluată.

UPDATE Centrul Infotrafic informează că la ora 16.00, traficul rutier mai era întrerupt, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, pe tronsonul Lehliu – Feteşti al Autostrăzii Soarelui şi pe următoarele sectoare de drumuri naţionale:

  • DN 22 Râmnicu Sărat (Buzău) – Brăila;
  • DN 22D Horia – Atmagea (Tulcea);
  • DN 23 Olăneasca (Brăila) – Brăila;
  • DN 23B Măicăneşti – Ciorăşti (Vrancea);
  • DN 24D Bălăbăneşti– Tuluceşti (Galaţi);
  • DN 2N Bogza – Dumbrăveni (Vrancea).

De asemenea, pe DN 2C Padina – Costeşti (Buzău) şi DN22 Mihai Viteazul – Ovidiu (Constanţa) sunt instituite restricţii de tonaj de 3,5 tone.

UPDATE În judeţul Tulcea, DN 22D Horia – Atmagea şi DN 22E Garvăn – I.C.Brătianu au fost deschise circulaţiei rutiere. 

UPDATE Potrivit Centrul Infotrafic, la ora 12.45, traficul rutier mai era întrerupt, din cauza condiţiilor meteo, pe tronsonul Lehliu – Feteşti al Autostrăzii Soarelui (tronsonul Lehliu-Drajna se va deschide astăzi, la ora 18.00, cel târziu pra 20.00, iar pe tronsonul Drajna-Feteşti se lucrează, zona fiind afectată de o cădere mai abundentă de precipitaţii, potrivit lui Marian Ichim, responsabilul Secţiei de Drumuri Naţionale cu deszăpezirea pentru A2-judeţul Călăraşi) şi pe următoarele sectoare de drumuri naţionale:

  • DN 22 Mihai Viteazu – Ovidiu (Constanţa);
  • DN 22 Râmnicu Sărat – Smârdan (Buzău);
  • DN 22D Horia – Atmagea (Tulcea);
  • DN 22E Garvăn – I.C. Brătianu (Tulcea);
  • DN 23 Olăneasca (Brăila) – Brăila;
  • DN 23B Maicaneşti – Ciorăşti (Vrancea);
  • DN 24D Balabaneşti– Tuluceşti (Galaţi);
  • DN 2N Bogza – Dumbrăveni (Vrancea).

De asemenea, pe DN 2C Padina (Buzău) – Slobozia (Ialomiţa) este instituită restricţie de tonaj de 7,5 tone.

Astfel, în judeţul Tulcea nu mai există drumuri naţionale cu circulaţia rutieră întreruptă.

UPDATE Traficul feroviar este deschis, marţi, pe toate magistralele, dar pe zece linii sunt restricţii de circulaţie, iar 105 trenuri sunt anulate, potrivit companiei "CFR".

Potrivit situaţiei centralizate până la ora 06.20, circulaţia este restricţionată, din cauza sulurilor de zăpadă, pe zece linii, respectiv Brăila - Făurei-Buzău, Bucureşti Nord - Urziceni, Goleşti - Chitila, Iaşi - Buhăieşti, Mărăşeşti - Tecuci-Barbosi, Ploieşti - Râmnicu Sărat-Adjud, Ploieşti Sud-Armăşeşti, Urziceni - Făurei, Urziceni - Slobozia şi Vereşti - Leorda. Pe aceste linii este interzisă circulaţia trenurilor formate din automotoare, echipele de intervenţie acţionând cu utilaje, potrivit Mediafax.

Traficul feroviar este deschis pe toate magistralele de cale ferată, dar circulaţia trenurilor este adaptată la condiţii meteo nefavorabile, se arată într-un comunicat de presă al companiei "CFR".

În trafic nu mai sunt garnituri blocate, dar 105 trenuri sunt anulate, decizia luată de operatorii feroviari fiind necesară întrucât în condiţii de iarnă se prelungesc timpii de parcurs. Trenurile aflate în circulaţie asigură legătura pe calea ferată cu toate judeţele, a precizat sursa citată.

Echipele de intervenţie patrulează cu utilaje pentru deszăpezire pe toate secţiile de cale ferată din judeţele afectate de viscol, iar în gări şi la intrările în staţii, personalul feroviar curăţă liniile şi macazurile.

UPDATE CNADNR a anunţat că s-a deschis circulaţia pe sectorul de drum naţional DN 2 între Bucureşti şi Urziceni, km 18+000 – km 68+000 pentru toate categoriile de vehicule.

De asemenea, s-a deschis circulaţia pe sectorul de drum naţional DN 22A, Hârşova-Saraiu, km 64+600 – km 86+200 pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 7,5 tone.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a deschis circulaţia pentru toate categoriile de vehicule pe următoarele sectoare de drumuri naţionale:.

- DN 3B între localităţile Feteşti şi Vlădeni, km 58+000 – km 96+600;

-DN 2A Urziceni-Slobozia, km3+200 – km 62+000;

- DN 3A Lehliu Gară-Feteşti, km 0+000 – km 78+000;

-DN 3 Fundulea-Lehliu, km 31+000 – km 67+500 şi pe sectorul DN 3 Lehliu-Călăraşi, km 67+500 – km 124+000;

- DN 31 Curcani-Limită judeţ Călăraşi, km 32+000 – km 59+200;

- DN 4 Orăşti-Curcani, km 12+500 – km 60+350;

- DN 41 Olteniţa-Daia, km 0+300 – km 60+420;

- DN 7 Bucureşti-Piteşti, km 0+000 – km 112+000;

- DN 71 Bâldana-Moara Nouă, km 0+000 – km 25+000;

- DN CB Bragadiru-Jilava, km 41+000 – km 49+500

De asemenea, s-a deschis circulaţia pe DN 2C Costeşti-Slobozia, km 0+000 – km 79+000 pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone, potrivit CNADNR. 

De asemenea, a fost ridicată restricţia de tonaj instituită pe DN 21 Bărăganu - Drajna, km 50+000 – km 96+800.

UPDATE Începând cu ora 09:00, s-a deschis circulaţia pe Autostrada A3 între Centura Bucureşti şi Ploieşti, km 13+000 – km 68+793 pentru toate categoriile de vehicule, iar  începând cu ora 08:30 se deschide circulaţia şi pe Autostrada A2 Bucureşti – Lehliu pentru toate categoriile de vehicule, potrivit CNADNR. Pe A2, rămâne în continuare închis tronsonul Bucureşti-Feteşti.

UPDATE Circulaţia pe DN 7CC, KM 4+300, se desfăşoară pe jumătate din cale din cauza utilajelor de intervenţie, după ce în localitatea Pausa/jud. Vâlcea, pe Centura Călimăneşti, a avut loc un accident de circulaţie la ora 6:45, din cauza carosabilului umed şi a ninsorii.

Un autotractor cu semiremorcă a rupt parapetul metalic şi s-a răsturnat pe calea ferată din vecinatătea drumului, informează CNADNR. Nu au fost victime. La faţa locului se află poliţia şi un echipaj de intervenţie de la drumuri şi se estimează reluarea normală a circulaţiei în aproximativ 3 ore.


Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează, potrivit datelor primite de la structurile teritoriale de poliţie, că marţi dimineaţă, traficul rutier este întrerupt, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, pe tronsoanele a două autostrăzi precum şi pe următoarele sectoare de drumuri naţionale, astfel:

Circulaţia este închisă, pe anumite tronsoane, pe:

   

  • A2 Bucureşti - Feteşti 
  • DN 21A Bărăganu (judeţul Brăila) – Ţăndărei (judeţul Ialomiţa);
  • DN 22 Baia- Tulcea – Ovidiu;
  • DN 22 Râmnicu Sărat- Buzău- Smârdan;
  • DN 22A Cataloi- Tulcea- Hârşova- Constanţa;
  • DN 22D Măcin – Atmagia (judeţul Tulcea);
  • DN 22E Garvăn – I.C. Brătianu (judeţul Tulcea);
  • DN 22F Horia – Nalbant (judeţul Tulcea);
  • DN 23 Măicăneşti (judeţul Vrancea) – Brăila;
  • DN 23B Maicaneşti – Ciorăşti (judeţul Vrancea);
  • DN 24D Balabaneşti– Intersecţie DN26 (judeţul Galaţi);
  • DN 2N Bogza – Dumbrăveni (judeţul Vrancea);  

Restricţii de circulaţie: 

  • DN 7D Grebleşti - Poiana (Vâlcea), zăpadă 5-15 cm;
  • DN 10 Cislău - Siriu, peste 7,5 tone;
  • DN 73 KM 57-92, peste 7,5 tone;


Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA le recomandă participanţilor la trafic să evite zonele afectate de zapadă şi viscol.„ Dacă totuşi nu se poate evita deplasarea în aceste zone, recomandăm ca participanţii la trafic să nu plece la drum fără a avea autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţiile de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, combustibil, paturi, saculeţ cu material antiderapant, alimente, apă, etc.)”, se arată în informarea CNADNR.

De asemenea, şoferii sunt rugaţi să se informeze înainte de plecarea la drum asupra stării reţelei de drumuri naţionale la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360 sau de pe pagina de web a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA (www.cnadnr.ro/ Situaţia Drumurilor Naţionale).

În ceea ce priveşte traficul feroviar, Infotrafic semnalează că relaţia Ploieşti Sud – Urziceni este închisă.

Însă sunt deschise traficului maritim si fluvial porturile Constanţa Sud, Constanţa Nord, Midia şi Mangalia (judeţul Constanţa).


UPDATE A fost decretată stare de alertă în 3 judeţe. De miercuri este aşteptat un nou val de nisoare. Marile magazine au stocurile aproape epuizate

Judeţele Buzău, Brăila şi Vrancea - care au stat şase ore sub Cod roşu de viscol şi zăpezi - sunt sub stare de alertă. Aşa au decis membrii Comandamentului de Iarnă în această dimineaţă. Pe de altă parte, Codurile portocaliu şi galben de ninsori au fost prelungite pentru mai multe judeţe din sud-estul ţării până luni seară, dar directorul ANM a anunţat că marţi la ora 12.00 va fi emisă o nouă avertizare de vreme rea valabilă până joi la prânz.

METEO Vremea pe două săptămâni: va mai ninge pe 29 ianuarie, dar până pe 2 februarie, în unele zone, se va încălzi uşor

Meteorologii au emis, luni, prognoza meteo valabilă pentru perioada 27 ianuarie – 9 februarie. Potrivit informaţiilor furnizate de specialiştii, mai sunt aşteptate ninsori pe 29 ianuarie, zi în care în nordul ţării, sunt aşteptate şi valori termice de -18 grade. Cu toate acestea, până pe 2 februarie, vremea se va încălzi în aproape toată ţara, în unele zone temperaturile fiind mai mari chiar şi cu 8-9 grade.

UPDATE Lista completă a drumurilor închise şi a celor care au restricţii de circulaţie. Traficul maritim a fost reluat

Avertizările de Cod galben şi Cod portocaliu de viscol şi vânt au îngreunat şi chiar închis circulaţia pe mai multe drumuri importante din ţară. Astfel, circulaţia pe autostrăzile Bucureşti - Constanţa (A2) şi Bucureşti - Ploieşti (A3), dar şi pe mai multe drumuri din ţară rămâne închisă. Porturile au fost redeschise, însă după reluarea circulaţiei pe A1 au avut loc o serie de accidente.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite