A cincea decizie de excludere din magistratură pentru judecătoarea Daniela Panioglu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a decis excluderea din magistratură a Danielei Panioglu, judecător al Curţii de Apel Bucureşti și care a făcut parte din completul care l-a condamnat pe Lucian Duţă, fost preşedinte al CNAS. Nu este prima astfel de decizie în cazul judecătoarei

Este a doua oară când judecătoarea este exclusă din magistratură FOTO Arhivă Adevărul
Este a doua oară când judecătoarea este exclusă din magistratură FOTO Arhivă Adevărul

„Admite acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară împotriva pârâtei Daniela Panioglu - judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti. În baza art. 273 alin.(1) lit.f) din Legea 303/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, aplică doamnei Daniela Panioglu (...) sancţiunea disciplinară constând în 'excluderea din magistratură' pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.271 lit. b) şi lit.s) teza I din acelaşi act normativ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie", arată decizia Secţiei.

Cele două articole invocate în acţiunea disciplinară se referă la "atitudinile nedemne în timpul serviciului faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii", respectiv "exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă", relatează Agerpres.

Nu este prima dată când CSM ia o astfel de decizie în cazul magistratului, pe 15 decembrie 2022 Secţia pentru judecători în materie disciplinară stabilind excluderea din magistratură a Danielei Panioglu şi Alina Nadia Guluţanu, cea din urmă activând tot la Curtea de Apel Bucureşti.

Cele două judecătoare au fost cercetate disciplinar de Inspecţia Judiciară pentru că, printre altele, au dezvăluit în motivarea de condamnare a fostului şef al CNAS faptul că doi procurori de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa au încercat să îl ajute pe Lucian Duţă să scape de acuzaţii.

Ulterior, în luna decembrie a anului trecut, un complet de la Instanţa supremă a dispus anularea definitivă a deciziei CSM din 15 decembrie 2022 prin care cele două au fost excluse din magistratură.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite