Hoteluri din Capitală, vizate de inspectorii antifraudă, dar şi de controale vizând normele de securitate, sanitare şi munca la negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hotelurile din Bucureşti trec la acest moment prin cele mai drastice controale din ultimii zece ani. Inspectori Atifraudă şi cei responsabili cu regulile sanitar-veterinare, normele de securitate şi combaterea muncii la "negru" controlează Marriott, Radisson, InterContinental, Sheraton, Hilton, Continental, Novotel, Ibis Parlament, Ibis Gara de Nord, Cişmigiu şi alte hoteluri.

Verificările au fost iniţiate în contextul în care România va prelua de la 1 ianuarie 2019, pentru şase luni, preşedinţia Consiliului UE şi peste 200 de evenimente vor fi organizate în Bucureşti, la care se adaugă alte 100 acţiuni în restul ţării, arată profit.ro. Un număr de 23 de hoteluri din centrul Capitalei au semnat cu Ministerul Afacerilor Externe un protocol în baza căruia vor asigura cazarea participanţilor la evenimentele găzduite de România în contexul preluării preşedinţiei UE. Aceste unităţi sunt acum verificate, alături însă de alte structuri de cazare care nu figurează pe listă.

În acest context, hotelurile din Capitală au fost luat efectiv la puricat de organele de control ale statului, începând cu Antifrauda şi până la Direcţia Sanitar-Veterinară. Controalele, începute cu trei săptămâni în urmă, sunt cele mai drastice prin care a trecut piaţa hotelieră bucureşteană din 2008, când în Capitală a fost organizat summit-ul NATO. Principalele controale vizează cele 23 de hoteluri care au semnat cu Ministerul de Externe angajamentul prin care acestea vor caza participanţii la diversele evenimente din prima jumătate a anului viitor. Printre acestea sunt Marriott, Radisson, InterContinental, Sheraton, Hilton, Continental, Novotel, Ibis Parlament, Ibis Gara de Nord, Cişmigiu şi altele, toate situate la cel mult 3,5 kilometri distanţă de Palatul Parlamentului, unde sunt programate majoritatea evenimentelor.

"Le verifică din punct de vedere al securităţii sanitar-veterinare, din punct de vedere al normelor de securitate, dacă au contract cu o firmă de pază, dacă au camere de luat vederi, dacă angajaţii sunt înregistraţi în Revisal şi verifică şi din punct de vedere financiar dacă respectă procedurile", au declarat pentru Profit.ro reprezentanţii patronatelor din domeniu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite