Florian Tudor, zis „Rechinul”, a fost capturat în Mexic. Interlopul era căutat de FBI şi DIICOT de peste doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banda Riviera Maya de infractori români din Mexic condusă de El Tiburon - Rechinul Florian Tudor şi locotenenţii săi Adrian Tiugan şi Adrian Enăchescu Foto eluniversal com mx
Banda Riviera Maya de infractori români din Mexic condusă de El Tiburon - Rechinul Florian Tudor şi locotenenţii săi Adrian Tiugan şi Adrian Enăchescu Foto eluniversal com mx

Florian Tudor, anchetat în România pentru fapte de şantaj, constituire de grup infracţional organizat şi instigare la tentativă de omor, a fost arestat joi seară (ora României) în Ciudad de Mexico.

UPDATE: Conform unui comunicat al Procuraturii Generale a Mexicului, un agent federal a încercat să împiedice arestarea lui Florian Tudor, în timp ce avocatul suspectului i-a atacat pe agenţii poliţiei federale. Ambii au fost reţinuţi, urmând să fie puşi la dispoziţia ministerului public federal.

Ştire iniţială

Pe numele lui Florian Tudor există un mandat de arestare în lipsă din luna martie, iar România a solicitat autorităţilor mexicane extrădarea lui.

Informaţia, publicată iniţial în presa din Mexic, a fost confirmată pentru Libertatea de către avocatul acestuia, Robert Bică.

Momentul în care Florian Tudor, zis „Rechinul”, este arestat în Mexic VIDEO

„Rechinul” şi-a făcut renumele în lumea mafiotă prin activităţile sale din Mexic. Acesta este acuzat de coordonarea unei vaste reţele de crimă organizată în Cancun, specializată în clonarea de carduri bancare şi cu traficul de migranţi peste graniţa dintre Mexic şi Statele Unite.

Din februarie 2020, FBI a solicitat Unităţii de Informaţii Financiare (UIF) din Mexic să colaboreze la urmărirea proprietăţilor şi tranzacţiilor efectuate de către Florian Tudor şi de partenerii săi, Adrian Constantin Tiugan şi Adrian Ninel Enăchescu. În februarie, autorităţile financiare din Mexic au pus sechestru pe zeci de conturi utilizate de reţeaua lui Florian Tudor.

În martie, şase foşti complici ai interlopului Florian Tudor au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti la un total de 39 de ani de închisoare cu executare.

Citeşte şi:

Efectul Cancun: sechestru pe conturile „Rechinului” Florian Tudor şi ale membrilor grupării sale din Mexic FOTO VIDEO

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite