Executorul judecătoresc Dorina Gonţ, reţinut pentru evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Executorul judecătoresc Dorina Gonţ a fost reţinut, alături de alte trei persoane, fiind acuzat de evaziune fiscală cu un prejudiciu de trei milioane de euro. Cei patru vor fi prezentaţi, marţi, la Curtea de Apel Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile,

Peste 70 de poliţişti, sub coordonarea procurorilor Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, au făcut, luni, 15 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Ialomiţa, la persoane suspectate de evaziune fiscală, fiind percheziţionate şi două locuinţe folosite de soţii Dorina şi Lucian Gonţ.

În urma percheziţiilor, au fost aduse la audieri opt persoane.

Surse judiciare au precizat că în acest dosar este vizat executorul judecătoresc Dorina Gonţ, care ocupă şi funcţia de preşedinte al Camerei Executorilor Judecătoreşti de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Aceleaşi surse spun că în dosar ar fi vizat şi omul de afaceri Ciprian Nistor, care ar controla firme offshore în conturile cărora ar fi fost viraţi bani din evaziune fiscală, potrivit Mediafax.

Anchetatorii au demarat procedurile pentru instituirea sechestrului asigurator pe cinci imobile şi pe conturile executorului judecătoresc Dorina Gonţ, potrivit unor surse din Poliţie. Potrivit surselor citate, este vorba despre locuinţe de lux, o parte dintre acestea fiind situate în judeţul Ilfov, în localităţile Afumaţi, Popeşti Leordeni şi Corbeanca.

Conform Poliţiei Române, în acest dosar este vizată activitatea infracţională a lucrătorilor unui birou de executor judecătoresc şi a reprezentanţilor a zece societăţi comerciale, suspectaţi de evaziune fiscală, prin sustragerea de la plata taxelor şi a impozitelor către bugetul de stat, prin înregistrarea unor operaţiuni comerciale fictive.

Prin comiterea acestor infracţiuni, în perioada 2011-2014, bugetul consolidat al statului ar fi fost prejudiciat cu aproximativ trei milioane de euro, a mai arătat Poliţia Română.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite