Echipa TVR, prinsă într-un schimb de focuri în Ucraina. Momentele tensionate au fost filmate VIDEO

0
Publicat:

O echipă de jurnaliști ai TVR, trimisă în Harkov, Ucraina, a fost prinsă duminică într-un schimb de focuri, în momentul în care se pregătea să filmeze un reportaj, conform TVR.

 Alex Costache, jurnalist TVR Foto: captură video
Alex Costache, jurnalist TVR Foto: captură video

O echipă a Știrilor TVR trimisă în Ucraina a avut parte de momente de panică, după ce exact când jurnaliștii se pregăteau să filmeze un nou reportaj, două bombardamente extrem de puternice au zguduit zona. Aceștia s-au adăpostit după o mașină, culcați la pământ, pentru câteva momente, apoi conform ordinelor, s-au urcat în automobil și au părăsit în grabă zona.

"Sunt bombardamente puternice chiar în acest moment, iar militarii ne-au spus să stăm culcați pe jos. Acum trebuie să plecăm. Ne-au spus să plecăm imediat", a afirmat Alex Costache, jurnalist TVR.

Potrivit sursei citate, ghidul care îi insoțește a văzut totul.

"Eram la intrarea în oraşul Kupiansk, au fost fouă explozii, foarte aproape de noi. Poate la o distanţă de 20 - 25 de metri de noi. Am văzut explozia în pădure", Andrei Kovalenko.

Trimisul special al TVR în Ucraina, Alex Costache a relatat apoi despre acest eveniment, spunând că în acele momente, cuprins de frică a alergat instinctiv către mașină.

"Trebuie să recunosc, m-a cuprins frica în acel moment, pentru că nu știam câte lovituri vor mai fi și dacă ne va nimeri vreuna. Am alergat instinctiv către mașină, iar militarii au strigat către noi să ne aruncăm pe burtă, ceea ce am și făcut, lângă roată.

Acolo cumva m-am simțit mai în siguranță, dar în continuare nu știam ce să facem. Militarii au strigat din nou la noi să plecăm - au strigat înjurând să plecăm mai repede de acolo, ceea ce am și făcut. Eram la intrarea în Kupiansk, iar armata nu ne-a lăsat să intrăm pentru că erau bombardamente. Noi eram cam amărâți din cauza acestui lucru, dar până la urmă am înțeles de ce nu am fost lăsați", adaugă trimisul special al TVR în Ucraina.

La intrarea în Kupiansk, echipa TVR se întîlnise și cu o ucraineancă pe nume Oksana care era însoțită de fiul ei, Ilyia, după ce rudele lor din Harkov au venit să îi ia după ce orașul a fost eliberat.

"Era acolo și familia Oksanei, era cu fiul ei , Ilyia, de numai 9 sau 10 ani. Gândiți-vă cum este pentru un băiețel atât de mic să treacă, să trăiască așa ceva. Gândiți-vă că Oksana și fiul ei, Illyia, au trăit 6 luni sub bombardamente și sub ocupație rusă. Și ați văzut și despre ce orori vorbesc oamenii din teritoriile eliberate", atrage atenția Alexandru Costache.

Kupiansk a fost foarte important pentru armata rusă. Era un centru logistic de aprovizionare a trupelor pe frontul din Donbas.

De altfel după eliberarea regiunii Harkov de către armata ucraineană, ies la iveală ororile comise de ruși. În întreaga regiune au fost descoperite 10 camere de tortură.

Țintele rușilor au fost în principal veteranii de război, cei care au rude în armata ucraineană sau localnici care erau considerați naționaliști, a precizat trimisul special al TVR.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite