Înalt reprezentant al Vaticanului atacat în Ucraina în timp ce livra ajutoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cardinalul Konrad Krajewski a fost ţinta unui atac armat în timp ce împărțea ajutoare umanitare în numele Papei Francisc, în apropiere de oraşul ucrainean Zaporojie. El a scăpat nevătămat şi şi-a continuat misiunea, relatează Vatican News.

Cardinalul Konrad Krajewski va ajunge cu misiunea sa umanitară la Harkov Foto: Twitter/ Vatican News
Cardinalul Konrad Krajewski va ajunge cu misiunea sa umanitară la Harkov Foto: Twitter/ Vatican News

Cardinalul Konrad Krajewski se află în prezent în Ucraina pentru a patra oară de la invazia rusă din 24 februarie, conform Vatican News.

Cardinalul, de origine poloneză, a călătorit mai întâi la Odessa, apoi la Zaporojie, unde se află în prezent. Misiunea sa ar trebui să-l ducă în până lângă Harkov.

Într-o convorbire telefonică, sâmbătă, cu Vatican News, cardinalul Krajewski spunea că pentru el acea  zi era una foarte importantă, deoarece în urmă cu 9 ani (pe 17 septembrie 2013) a fost hirotonit Episcop.

La această aniversare, cardinalul Krajewski s-a aflat în apropierea oraşului Zaporojie, împreună cu un episcop catolic, un episcop protestant şi un soldat ucrainean.

Cu ajutorul lor, şi-a încărcat microbuzul cu provizii alimentare dar și alte lucruri necesare şi a condus spre linia frontului de război, o zonă în care, spune el, "nu mai intră nimeni în afară de soldaţi" din cauza luptelor.

În timp ce termina de descărcat provizii pentru nişte localnici, cardinalul Krajewski şi colegii săi au fost atacaţi cu arme uşoare, fiind nevoiți să se adăpostească.

Pentru prima dată în viața mea, nu știam unde să fug. Pentru că nu este suficient să alergi, trebuie să știi unde să mergi”, a spus cardinalul.

Cardinalul Krajewski şi cei care îl însoţeau au scăpat nevătămaţi şi au continuat să livreze ajutoarele încărcate în microbuz. 

După acest incident recent, cardinalul Krajewski și-a reiterat convingerea că „nu putem decât să ne rugăm și să repetăm: ‘Iisuse, am încredere în tine’”.

Ministerul britanic al Apărării a avertizat că este posibil ca Rusia să își intensifice atacurile asupra țintelor civile pe măsură ce suferă înfrângeri pe câmpul de luptă.

În ultimele șapte zile, Rusia și-a intensificat atacurile asupra infrastructurii civile chiar și acolo unde probabil nu percepe niciun efect militar imediat. Pe măsură ce se confruntă cu înfrângeri pe front, Rusia a extins probabil locurile pe care este pregătită să le lovească în încercarea de a submina în mod direct moralul poporului și guvernului ucrainean”, a transmis Ministerul britanic al Apărării într-un briefing online.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite