Descinderi DNA la două spitale din Capitală. Ce caută procurorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Percheziții de amploare în acest moment la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), dar și la spitalele Colțea și Sfântul Luca.

Mai multe spitale din București, în vizorul DNA
Mai multe spitale din București, în vizorul DNA

UPDATE Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, persoana vizată ar fi Oana Gabriela Sivache, director general al ASSMB, o apropiată a lui Vlad Voiculescu (fost ministru al Sănătății).

---

Procurorii DNA anchetează un nou dosar de corupție. 

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, comise de funcționari publici, în cursul anului 2023, în contextul derulării unei proceduri de achiziție publică, care prevedea implementarea în cadrul unor spitale din București a unor servicii IT”, se arată într-un comunicat transmis de DNA.

„În cursul zilei de 12 decembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la sediile a 3 instituții publice din București. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea IGPR – Direcția de Operațiuni Speciale și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române”, mai transmite DNA. 

Adjunctul Administrației Spitalelor, trims în judecată pentru luare de mită

Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) se află încă de săptămâna trecută în vizorul procurorilor DNA. Cristian Plută, fostul director adjunct al instituției, a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită. Acesta a fost acuzat că ar ar fi primit mită 20.000 de euro de la George Cristescu, pentru a-l numi la conducerea unității medicale. Mai mult, fostul director al Administraţiei Spitalelor ar fi primit 5% din valoarea unor contracte pentru a favoriza anumite firme să câştige mai multe licitaţii.

Cât despre George Cristescu, vizat în același dosar pentru dare de mită, acesta a încheiat cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției. În acest fel ar putea primi închisoare cu suspendare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite