Darius Vâlcov, dat în urmărire generală. Fostul ministru al Finanţelor ar fi în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Darius Vâlcov, care are de executat o condamnare de șase ani de închisoare într-un dosar de trafic de influenţă şi spălare de bani, a fost dat în urmărire generală de Poliţia Română, care nu l-a găsit pentru a-l încarcera, potrivit Agerpres.

Darius Vâlvan. FOTO Inquam Photos
Darius Vâlvan. FOTO Inquam Photos

"Împotriva celui în cauză, Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penală a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr.1/02.05.2023, fiind condamnat la o pedeapsă de 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi spălare a banilor", se arată la secțiunea „Persoane urmărite" a site-ului Poliţiei Române.

Ar fi plecat în Italia

Domiciliul lui Darius Vâlcov este în Slatina - Olt, însă ultimele informaţii arată că el ar fi plecat de ceva vreme în Italia, acolo unde au fugit mai multe persoane condamnate în România pentru a scăpa de închisoare. De altfel, fostul ministru al Finanţelor nu s-a mai prezentat la ultimele termene de judecată.

Printre condamnaţii celebri care au fugit în Italia se numără Dragoş Săvulescu (fost finanţator al clubului Dinamo), Alina Bica (fosta şefă a DIICOT), Ionel Avram (preşedintele CJ Neamţ), Daniel Dragomir (fost ofiţer al SRI), Marian Zlotea (fost şef al ANSVSA) sau Mario Iorgulescu (fiul şefului LPF).

image

Șase ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani

Darius Vâlcov, care a fost și primar al municipiului Slatina, a fost condamnat definitiv, marţi, de un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă la șase ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

Vâlcov a fost judecat în „Dosarul Tablourilor”, numit astfel după ce procurorii au găsit peste 100 de opere de artă achiziţionate de Vâlcov prin interpuşi, unele fiind ascunse în pereţii falşi ai unor imobile aparţinând fostului ministru.

Instanța a menţinut decizia de confiscare de la Vâlcov a sumei de 6,2 milioane lei.

Odată cu Vâlcov și în același dosar cu acesta, a fost condamnat și Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, care a primit patru ani şi șase luni de închisoare cu executare, iar Lucian Petruţ Şuşală, fost şofer al lui Darius Vâlcov, a primit doi ani cu suspendare, cu un termen de supraveghere de cinci ani.

De asemenea, omul de afaceri Petre Bogdan Timofte a fost condamnat la trei ani cu executare, iar Constantin Tomescu a primit trei ani şi șase luni cu executare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite