Cum a rămas Halep fără terenul pe care l-a primit la Bușteni odată cu titlul de cetățean de onoare

0
Publicat:

Mai mulți cetățeni de onoare ai orașului Bușteni, printre care Simona Halep și Lupu Rednic, au rămas fără terenurile primite. Pe acestea vor fi construite blocuri pentru tineri.

Simona Halep FOTO Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Simona Halep FOTO Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Trei blocuri de locuinţe sociale pentru tineri vor fi construite în staţiunea Buşteni pe terenuri care au fost acordate cu titlu de gratuitate unor cetăţeni de onoare precum Simona Halep, dreptul de folosinţă fiind retras de autoritatea locală din cauza lipsei iniţiativei privind realizarea unor construcţii pe acele loturi.

Primarul oraşului Buşteni, Mircea Corbu, a anunţat, joi, că a fost semnat contractul de finanţare pentru construirea a trei blocuri eficiente energetic, fondurile fiind asigurate din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Terenurile propuse pentru construcţia acestor blocuri sunt localizate pe Str. Urlătorii şi Str. Ştefan Cel Mare, iar valoarea eligibilă aprobată este de peste 14 milioane de lei, fonduri europene obţinute prin programul PNRR. (...) Reamintim că pentru a fi posibilă depunerea acestui proiect şi a avea terenurile disponibile, în cadrul Consiliului Local s-a aprobat retragerea dreptului de folosinţă pentru terenurile acordate gratuit pentru mai mulţi cetăţeni de onoare, persoanele aveau obligaţia începerii construcţiei în termen de un an de la data atribuirii terenului, dar nu şi-au exprimat dorinţa de a construi locuinţe în oraşul Buşteni şi nici nu au făcut vreun demers în acest sens din anul 2010”, a scris primarul pe Facebook.

Edilul a precizat, pentru Agerpres, că printre cetăţenii de onoare vizaţi de retragerea dreptului de folosinţă asupra acelor terenuri se numără campioana la tenis Simona Halep şi artistul Lupu Rednic.

Simona Halep a devenit cetățean de onoare al orașului Bușteni în anul 2013. Cu această ocazie, a primit un teren în suprafață de 500 de metri pătrați. 

„Buşteniul va deveni în viitor capitala turismului românesc şi mi se pare firesc ca toate marile personalităţi româneşti să aibă o casă în această staţiune, unde să se retragă la bătrâneţe, un fel de cartier al campionilor. Pe de altă parte, Buşteniul susţine performanţa şi mi se pare firesc să o răsplătim aşa cum merită“, explică primarul Nicolae Savin tradiţia de a oferi titlul de cetăţean de onoare unor personalităţi.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri