VIDEO Trenurile şi gările luate la puricat. Controale care vizează respectarea măsurilor de protecţie împotriva COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La bordul trenurilor, purtarea măştii de protecţie este obligatorie pe toată durata călătoriei
La bordul trenurilor, purtarea măştii de protecţie este obligatorie pe toată durata călătoriei

Mai multe controale în gări şi în trenuri au loc la această oră. Acestea sunt efectuate de angajaţii CFR Călători şi Poliţia Transporturi Feroviare în vederea verificării modului în care sunt respectate regulile de comportament emise de autorităţi pentru prevenirea şi controlul virusului SARS-CoV-2.

La bordul trenurilor, purtarea măştii de protecţie este obligatorie pe toată durata călătoriei, inclusiv la urcarea şi coborârea din vagon. Masca trebuie purtată corect, astfel încât să acopere gura şi nasul.

În timpul acţiunilor, reprezentanţii Poliţiei TF dispun măsuri pentru portul măştii de protecţie şi  aplică sancţiuni în cazul nerespectării normelor.

Totodată, acţiunile vizează şi legalitatea călătoriei pentru descurajarea persoanelor care călătoresc fără bilet, precum şi evaluarea modului în care personalul feroviar îşi îndeplineşte atribuţiile de serviciu.

Poliţiştii din cadrul Secţiilor Regionale de Poliţie Transporturi au desfăşurat, în prima jumătate a anului 2020, peste 500 de acţiuni pe principalele magistrale de cale ferată, pentru prevenirea şi combaterea oricăror fapte antisociale şi menţinerea ordinii publice în trenurile de călători şi în staţiile de cale ferată. Pe parcursul acestor acţiuni au fost găsite 27 de persoane care erau urmărite în temeiul legii. Pentru abateri de la lege, poliţiştii au aplicat peste 9.400 de sancţiuni contravenţionale, valoarea lor ridicându-se la 6.000.000 de lei. Ca măsuri complementare, au fost confiscate bunuri de 23.000 de lei.

Totodată, au fost constatate 165 de infracţiuni, dintre care 47 de natură judiciară şi 92 de natură economic-financiară.

Numai în ultima săptămână (7 – 14 iulie 2020), în acţiunile desfăşurate în sistemul transporturilor feroviare (precum şi pentru respectarea măsurilor legale privind limitarea răspândirii infecţiei cu virusul SARS COV-2), Poliţia transporturi feroviare a desfăşurat, activităţi specifice în 447 de staţii de cale ferată şi 1.104 trenuri de călători (în 385 de trenuri către/dinspre litoral şi 372 către/dinspre alte staţiuni).

Acţiunile de control se vor derula şi în perioada următoare, în toate trenurile de pasageri, la nivelul întregii reţele feroviare, în special în zonele generatoare de fluxuri importante de trafic, ca măsură pentru prevenirea şi controlul virusului SARS-CoV-2.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite