Colaborare româno-britanică pentru combaterea criminalității organizate. Anunțul lui Cătălin Predoiu

0
Publicat:

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat o colaborare strânsă între polițiștii români și autoritățile britanice în lupta împotriva criminalității organizate, cu un accent deosebit pe traficul de droguri și alte infracțiuni conexe. Această decizie vine în contextul unei întâlniri recente cu reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Criminalității Organizate din Marea Britanie.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu FOTO Inquam/ Octav Ganea
Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu FOTO Inquam/ Octav Ganea

„Am avut discuții profunde despre strategiile implementate în Regatul Unit pentru combaterea traficului de droguri, cu un accent special pe educația și prevenirea acestui fenomen în școli și universități. Am prezentat și obiectivele noastre de la preluarea mandatului, care vizează în principal combaterea criminalității organizate, în special a traficului de droguri și a altor infracțiuni legate, cum ar fi traficul de persoane”, a declarat ministrul Predoiu.

Colaborarea dintre cele două țări se va concentra și pe intensificarea schimbului de informații, esențial pentru identificarea și destructurarea rețelelor de crimă organizată.

Mai mult decât atât, într-un efort de a spori eficiența acțiunilor de combatere a criminalității, polițiștii români din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate vor desfășura o misiune de sprijin operativ în Marea Britanie, începând cu luna martie.

Predoiu a subliniat că acest tip de cooperare reprezintă o investiție în capacitățile de luptă ale Poliției Române împotriva crimei organizate și, totodată, un efort concertat pentru menținerea unui standard ridicat al siguranței cetățenilor.

În cadrul întâlnirii, s-a pus accent și pe importanța formării profesionale continue a polițiștilor. A fost discutată stabilirea unui parteneriat cu Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza, cu scopul de a îmbunătăți capacitățile de răspuns ale polițiștilor români la provocările actuale.

„Expertiza specialiştilor din cadrul Agenţiei este una recunoscută în domeniu şi, mai mult decât atât, NCA poate contribui la reuşita procesului de reformă pe care l-am iniţiat la nivelul acestei instituţii de învăţământ. Pe un plan mai general, reformarea şi modernizarea Academiei Alexandru Ioan Cuza este o investiţie în creşterea profesionalizării şi integrităţii tuturor armelor din cadrul MAI”, a punctat Cătălin Predoiu. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite