Cancelarul Austriei, bombardat de români pe Facebook: Poziția ta servește doar intereselor Rusiei

0
Publicat:

Aderarea țării noastre, dar și a Bulgariei și Croației la Spațiul Schengen se află pe ordinea de zi a Consiliului de Justiție și Afaceri Interne (JAI) de joi, 8 decembrie.

Karl Nehammer, cancelarul Austriei FOTO: EPA-EFE
Karl Nehammer, cancelarul Austriei FOTO: EPA-EFE

Este zi decisivă pentru România, în care se va lua o decizie cu privire la aderarea la Spațiul Schengen. Până la acest moment, România întâmpină opoziția Austriei, care prin vocea cancelarului său Karl Nehammer se opune aderării, liderul austriac invocând afluxul de migranți ilegali.

Cancelarul a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care arată care este problema din punctul său de vedere. Sute de români au luat cu asalt pagina de Facebook a cancelarului Austriei, cei mai mulți cerând boicotarea firmelor austrice. Redîm mai jos câteva dintre mesajele postate de români:

„Îți mai dau timp doar până mâine să îţi schimbi decizia. Vezi că şi Carmen Harra a zis că o să meargă Austria pe 1 solist”.

„Dragă cancelare,

Azi la Nădlac a avut loc un accident mare de camion. Toți acești șoferi trebuie să aștepte chiar și 24 de ore doar pentru că se comportă complet aroganți în privința extinderii Schengen”.

„Doar minciuni, la fel că minciuna despre vizita în Rusia. «Am vrut să-l privesc direct în ochi pe Putin» Și Putin ce a făcut? S-a ascuns sub pat? Nici politicienii români nu mint atât de ostentativ”.

„În doar câteva zile ai reușit să devii cea mai urâtă și dezgustătoare persoană a poporului român. Din păcate gândești prea puțin și nu realizezi că poziția ta servește doar intereselor Rusiei. Ai sabotat UE și valorile ei”.

„Trebuie să-ţi reconsideri poziția măcar în al 12 - lea ceas! România e parte din UE! Austria să se uite la corupții ei, pt.ca o parte fac afaceri în România și jecmănesc statul român!”.

„Când Kremlinul îți face agenda, cauți să găsești și nod în papură să îți motivezi inepţiile. Sper că România și Bulgaria să își folosească dreptul de veto împotriva tuturor intereselor Austriei”.

„România nu are frontieră cu Austria! Atunci pe unde au intrat migranții? Slovenia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Italia În Austria se dansează cazacioc vienez, nu vals!”

„Probabil vor pierde următoarele alegeri. Vă compromiteți poporul și vă puneți țara în dezonorare. Faceți o politică iresponsabilă prin înrobirea Austriei într-un stat terorist pentru interese pur politice. Sper ca poporul austriac să fie atent la asta și să vă facă să fiți atenți la ce vă datorează”.

„D-le cancelar al Austriei, cred că ar trebui să-ți schimbi poziţia față de România. România v-a primit cu toate firmele din ţara voastră, v-a permis, în urma unor contracte care nu știm cât de avantajoase au fost pentru statul român, să ne tăiați pădurile, să ne extrageți petrolul, v-a dat cele mai bune bănci și multe altele. Românii v-au considerat prieteni, iar voi ne tratați ca pe sclavi. Cred că și dacă ne dați acordul, România ar trebui să-și reconsidere atitudinea față de voi și companiile voastre. Românii sunt răbdători până la un punct, apoi ...”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite