Avalanșă în vestul Austriei: zece oameni ar fi fost prinși sub muntele de zapădă în regiunea Vorarlberg

0
Publicat:

În jur de zece amatori de sporturi de iarnă au fost îngropaţi duminică de o avalanşă în regiunea Vorarlberg din vestul Austriei, a anunţat poliţia, citată de France Presse, citată de Agerpres.

În jur de zece persoane, îngropate de o avalanșă în timp ce erau la schi FOTO Arhivă Adevărul
În jur de zece persoane, îngropate de o avalanșă în timp ce erau la schi FOTO Arhivă Adevărul

"O persoană a putut fi salvată, în timp ce operaţiunea continuă pentru a le găsi pe celelalte", a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei, fără alte precizări despre soarta acestora, anunță Agerpres.

Elicoptere şi mai multe echipe de intervenţie însoţite de câini au fost mobilizate pentru căutări. Avalanşa s-a declanşat în jurul orei locale 15:00 (14:00 GMT) la altitudinea de 2.700 de metri, în domeniul amenajat pentru schi Lech Zurz.

Nicio informație despre identitatea victimelor

Nicio informaţie nu a fost oferită despre identitatea persoanelor afectate. Echipele de salvare avertizaseră în acest weekend împotriva unui puternic pericol de avalanşă în zona respectivă, precum şi în Tirolul vecin, subliniind fragilitatea stratului de zăpadă pe fondul unei uşoare încălziri.

În ultimii ani, în Austria, avalanşele au făcut în medie peste 20 de morţi anual, conform agenţiei de presă citate. 

Rămășițele unui soldat, găsite după 38 de ani în Himalaya

În luna octombrie, rămăşiţele unui soldat indian, dispărut în urmă cu 38 de ani, au fost descoperite pe gheţarul Siachen, scenă a nenumăratelor lupte pentru controlul său între India şi Pakistan, informează AFP.

O unitate a armatei indiene a publicat miercuri dimineaţa pe Twitter fotografii cu sicriul în care se aflau rămăşiţele pământeşti ale lui Chander Shekhar, înfăşurat într-un drapel indian.

Potrivit armatei indiene, soldatul Shekhar activa în cadrul operaţiunii Meghdoot" (Nor mesager) în 1984, când India şi Pakistan au început să lupte pentru controlul asupra gheţarului Siachen, în regiunea Ladakh din Himalaya, scrie Agerpres.

Gheţarul Siachen are o altitudine de peste 5400 de metri, iar temperaturile pot coborî la -50 grade Celsius. Este una dintre zonele de desfăşurare militară cele mai aride din lume.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite