Femeia cu malarie, internată la Spitalul Victor Babeș, a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia internată cu malarie, în secția de Terapie Intensivă a Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale ”Dr. Victor Babeş” a murit, potrivit reprezentanților unității sanitare.

Un român cu malarie, internat în spitalul Victor Babeș, a murit - FOTO Shuttestock
Un român cu malarie, internat în spitalul Victor Babeș, a murit - FOTO Shuttestock

Femeia de 54 de ani,  internată cu malarie în stare gravă la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale ”Dr. Victor Babeş” din Bucureşti, a murit, potrivit reprezentanților unității sanitare. Ea călătorise recent în Zanzibar. 

Încă doi pacienți cu malarie au ajuns în ultimele 24 de ore la acest spital, și aceștia au vizitat Zanzibarul. 

În ultima lună au fost raportate patru cazuri de malarie severă la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş", în rândul unor cetățeni români care au călătorit în Zanzibar. Medicii ne recomandă să fim atenți la simptome și să prevenim boala.  

Malaria este o boală infecțioasă care se transmite prin înțepătura de țânțar, specia Anopheles, în zonele endemice. Profilaxia se face cu ajutorul medicamentelor antimalarice și prin protecția împotriva înțepăturilor de țânțari. Ministerul Sănătății le recomandă turiștilor români, care se îndreaptă către zone tropicale, să aibă o discuție cu medicii înainte de a pleca la drum despre profilaxia împotriva malariei. 

În România, în ultimele 3 luni, au fost diagnosticate în total 11 cazuri de malarie la persoane care au călătorit „în zone endemice din Africa (câte 4 cazuri în lunile noiembrie și decembrie și 3 cazuri în ianuarie)”, informează Ministerul Sănătății. 

Pentru a nu se infecta cu malarie, turiștii trebuie să înceapă înainte de călătorie  profilaxia cu medicamente. Tratamentul se ia cel puțin cu o săptămână înaintea plecării și se termină la o săptămână după întoarcerea din zona endemică. Cu toate acestea, medicamentul nu protejează total, deoarece parazitul care produce această boală a căpătat rezistență la unele medicamente, spun medicii. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite