AUTOPSIE Alcoolul, nu maidanezii, a răpus-o pe femeia găsită în Sectorul 2 muşcată de câini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia prezenta muşcături de câini pe o mare suprafaţă a corpului (foto)
Femeia prezenta muşcături de câini pe o mare suprafaţă a corpului (foto)

Medicii legişti care au realizat autopsia femeii fără adopost găsită moartă într-un parc din apropierea Primăriei Sectorului 2 din Capitală au stabilit că aceasta era în viaţă atunci când a fost muşcată de câinii maidanezi. Anchetatorii precizează că moartea femeiiar fi fost cauzată de o „intoxicaţie etilică acută cu aspirat alimentar gastric”

UPDATE Răzvan Băncescu, coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), a declarat vineri că au fost capturaţi în total nouă câini care ar fi participat la atac. Dintre aceştia patru aparţin Primăriei Sectorului 2, după cum a precizat reprezentantul ASPA.

Băncescu a spus că ASPA  a fost solicitată, ieri, de Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti să intervină şi să ridice câini din zona în care a fost găsit cadavrul femeii fără adăpost. În total, hingherii au ridicat nouă câini: patru aparţineau Primăriei Sectorului 2, doi erau adoptaţi de persone fizice, două animale aparţineau Asociaţiei Cuţu-Cuţu, în timp ce un maidanez nu era înregistrat.

UPDATE Potrivit unui comunicat de presă emis vineri de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi de POliţia Română, moartea femeiiar fi fost cauzată de o „intoxicaţie etilică acută cu aspirat alimentar gastric”, conform constatărilor preliminare ale autopsiei, sub rezerva efectuării unor teste toxicologice.

„Constatările preliminare ale autopsiei efectuate la data de 21 martie 2014 au arătat că, sub rezerva efectuării unor teste toxicologice, moartea persoanei de sex femeiesc, cu identitate necunoscută, s-a datorat intoxicaţiei etilice (cu alcool - n.r.) acute cu aspirat alimentar gastric; aspectul leziunilor traumatice pledează pentru producerea acestora prin muşcare cu specific canin; s-au ridicat probe de la cadavru, pentru examene complexe de laborator”, se arată în comunicatul citat, în care se mai precizează că autopsia în acest caz este făcută la Institutul Naţionale de Medicină Legală.

Potrivit anchetatorilor, în absenţa rezultatelor acestor examene de laborator - testele toxicologice -, „nu se poate preciza, în acest moment, o legătură de cauzalitate între leziunile constatate şi deces”.

În acest caz, au fost audiate mai multe persoane. Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei, în vederea stabilirii cu certitudine a circumstanţelor în care s-a produs decesul.

UPDATE Potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de Mediafax, la necropsie, legiştii au găsit pe corpul femeii aproximativ 20 de muşcături, pe faţă, pe braţe, pe picioare, pe piept şi pe spate. Majoritatea acestor răni erau adânci şi îi provocaseră victimei "hemoragii locale".

Medicii au stabilit cu certitudine că victima era în viaţă atunci când a fost atacată de animale, dar, cu toate acestea, nu s-a putut concluziona că aceasta a fost omorâtă de câini, în condiţiile în care femeia avea în sânge o alcoolemie de aproape patru la mie, ceea ce înseamnă că moartea ar fi putut fi provocată şi de intoxicaţia cu alcool, au precizat sursele citate.

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat că în prezent nu sunt date din care să rezulte că decesul femeii s-ar datora muşcăturilor de câine.

„Nu aş vrea să fac comentarii vizavi de noul caz, nu sunt momentan date că decesul s-ar datora muşcăturilor de câine", a spus Tiberiu Niţu, întrebat despre ancheta în cazul femeii care a fost găsită moartă într-un parc din Sectorul 2 al Capitalei, informează Mediafax.

De asemenea, acesta a previzat că este regretabil ce s-a întâmplat, indiferent de cauza decesului.

O femeie în vârstă de aproximativ 50 de ani a fost găsită moartă, joi dimineaţă, într-un parc din sectorul 2 al Capitalei. Cazul a fost preluat de ofiţerii Serviciului Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei deoarece trupul femeii prezenta urme de violenţă. Potrivit primelor cercetări victima trăia pe stradă, iar în momentul în care a fost găsită prezenta muşcături de câini pe o mare suprafaţă a corpului.

Trupul femeii, care se afla într-un parc în imediata apropiere a Primăriei Sectorului 2, a fost dus la Institutul Naţional de Medicină Legală pentru a se afla cu exactitate cauza morţii. 

„Poliţia a fost sesizată în jurul orei 7 dimineaţa, o femeie cu vârstă şi identitate necunoscută fiind găsită decedată într-un parc din zona Ziduri Moşi (Obor – n.r.). La faţa locului s-a deplasat un echipaj de la departamentul <<Morţi suspecte>>. Corpul a fost dus la INML, cauza decesului urmând să fie stabilită după necropsie”, au declarat surse din cadrul poliţiei. 

Aceleaşi surse au precizat că identitatea femeii nu este cunoscută, ea având însă aproximativ 45-50 de ani. Femeia ar fi fost un om al străzii. 

Locuitorii din zonă, care au văzut cadavrul, au declarat pentru Hotnews.ro, că aceasta era plină de muşcături de câine, faţa femeii fiind desfigurată. 

Reprezentanţii Primăriei Capitalei nu au vrut să precizeze dacă femeia a fost muşcată sau nu de câinii maidanezi, însă au spus că în cursul zilei de astăzi au adunat din zonă şapte câini.

Câini maidanezi cu stăpâni, în parc fără stăpâni

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a capturat de urgenţă câinii fără deţinător, aflaţi la locul incidentului şi în împrejurimi. Este vorba despre şapte animale. Imediat au fost citite crotaliile acestora, operaţiune în urma căreia s-a constatat că unul dintre câini era adoptat de  o persoană fizică, doi erau în responsabilitatea Asociaţiei Cuţu-Cuţu, trei câini erau microcipaţi de Centrul Teritorial Veterinar al Sectorului 2, iar unul dintre câini, aparent bolnav şi orb, nu figurează în nicio evidenţă. În ultimele şase luni, ASPA a fost solicitată să intervină în vecinătatea zonei  în care s-a produs incidentul de patru ori. Toate documentele sunt pregătite pentru a fi puse la dispoziţia Poliţiei, pentru investigarea cazului”, se arată în răspunsul trimis de municipalitate la solicitarea HotNews.ro.

„Conform legii 258/2013, pentru modificarea şi completarea OUG 155-2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, abandonarea câinilor constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 5 ani. Conform primelor cercetări făcute de Poliţie la faţa locului şi puse la dispoziţia Autorităţii, momentan femeia decedată este neidentificată, probabil o persoană fără adăpost”, mai spun reprezentanţii Primăriei.

Pe 2 septembrie, un copil a murit în Parcul Tei, după ce ar fi fost muşcat de câini

Pe 2 septembrie 2013, în Parcul Tei din Sectorul 2, Ionuţ Anghel, în vârstă de 4 ani, a murit după ce ar fi fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei. 

Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, declara pe 3 septembrie medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML). Acesta a mai precizat că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de muşcături de câini.

Dosarul penal a fost deschis pe 3 septembrie de Parchetul Tribunalului Bucureşti, iar o zi mai târziu ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului Instanţei Supreme, având în vedere complexitatea cauzei şi intensa mediatizare a acesteia.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

O femeie a fost găsită moartă într-un parc situat în apropiere de Primăria Sectorului 2. Aceasta era desfigurată în urma muşcăturilor de câini

O femeie în vârstă de aproximativ 50 de ani a fost găsită moartă, joi dimineaţă, într-un parc din sectorul 2 al Capitalei. Cazul a fost preluat de ofiţerii Serviciului Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei deoarece trupul femeii prezenta urme de violenţă. Potrivit primelor cercetări victima trăia pe stradă, iar în momentul în care a fost găsită prezenta muşcături de câini pe o mare suprafaţă a corpului.

Coordonatorul ASPA: Am strâns 9 câini care ar fi participat la atacul asupra femeii găsite moartă în sectorul 2. Ne gândim chiar să interzicem adopţiile

După ce joi dimineaţă o femeie a fost găsită moartă într-un parc din zona Obor a Capitalei care avea pe corp mai multe muşcături de câini, Răzvan Băncescu, coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), a declarat că au fost capturaţi în total nouă câini care ar fi participat la atac. Dintre aceştia patru aparţin Primăriei Sectorului 2, după cum a precizat reprezentantul ASPA.

Tatăl lui Ionuţ Anghel, copilul sfâşiat de câini în luna septembrie, a fost atacat de maidanezi la mormântului fiului său

Vali Anghel, tatăl lui Ionuţ Anghel, copilul de patru ani din Bucureşti care a fost omorât de o haită de câini în luna septembrie a anului trecut, a fost atacat de câini în timp ce se afla la în cimitirul Sf. Vineri, acolo unde este înmormântat fiul său.

O fetiţă de trei ani dintr-o comună din Galaţi a fost sfâşiată de câinele unei vecine

Deşi medicii de pe ambulanţă au ajuns destul de repde la locul tragediei, nu au mai putut face nimic pentru biata fetiţă. Trupul neînsufleţit a fost dus la morga Spitalului din Târgu Bujor pentru necropsie

.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite