O femeie a fost găsită moartă într-un parc situat în apropiere de Primăria Sectorului 2. Aceasta era desfigurată în urma muşcăturilor de câini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie în vârstă de aproximativ 50 de ani a fost găsită moartă, joi dimineaţă, într-un parc din sectorul 2 al Capitalei. Cazul a fost preluat de ofiţerii Serviciului Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei deoarece trupul femeii prezenta urme de violenţă. Potrivit primelor cercetări victima trăia pe stradă, iar în momentul în care a fost găsită prezenta muşcături de câini pe o mare suprafaţă a corpului.

Trupul femeii, care se afla într-un parc în imediata apropiere a Primăriei Sectorului 2, a fost dus la Institutul Naţional de Medicină Legală pentru a se afla cu exactitate cauza morţii. 

„Poliţia a fost sesizată în jurul orei 7 dimineaţa, o femeie cu vârstă şi identitate necunoscută fiind găsită decedată într-un parc din zona Ziduri Moşi (Obor – n.r.). La faţa locului s-a deplasat un echipaj de la departamentul <<Morţi suspecte>>. Corpul a fost dus la INML, cauza decesului urmând să fie stabilită după necropsie”, au declarat surse din cadrul poliţiei. 

Aceleaşi surse au precizat că identitatea femeii nu este cunoscută, ea având însă aproximativ 45-50 de ani. Femeia ar fi fost un om al străzii. 

Locuitorii din zonă, care au văzut cadavrul, au declarat pentru Hotnews.ro, că aceasta era plină de muşcături de câine, faţa femeii fiind desfigurată. 

Reprezentanţii Primăriei Capitalei nu au vrut să precizeze dacă femeia a fost muşcată sau nu de câinii maidanezi, însă au spus că în cursul zilei de astăzi au adunat din zonă şapte câini.

Câini maidanezi cu stăpâni, în parc fără stăpâni

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a capturat de urgenţă câinii fără deţinător, aflaţi la locul incidentului şi în împrejurimi. Este vorba despre şapte animale. Imediat au fost citite crotaliile acestora, operaţiune în urma căreia s-a constatat că unul dintre câini era adoptat de  o persoană fizică, doi erau în responsabilitatea Asociaţiei Cuţu-Cuţu, trei câini erau microcipaţi de Centrul Teritorial Veterinar al Sectorului 2, iar unul dintre câini, aparent bolnav şi orb, nu figurează în nicio evidenţă. În ultimele şase luni, ASPA a fost solicitată să intervină în vecinătatea zonei  în care s-a produs incidentul de patru ori. Toate documentele sunt pregătite pentru a fi puse la dispoziţia Poliţiei, pentru investigarea cazului”, se arată în răspunsul trimis de municipalitate la solicitarea HotNews.ro.

„Conform legii 258/2013, pentru modificarea şi completarea OUG 155-2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, abandonarea câinilor constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 5 ani. Conform primelor cercetări făcute de Poliţie la faţa locului şi puse la dispoziţia Autorităţii, momentan femeia decedată este neidentificată, probabil o persoană fără adăpost”, mai spun reprezentanţii Primăriei.

Pe 2 septembrie, un copil a murit în Parcul Tei, după ce ar fi fost muşcat de câini

Pe 2 septembrie 2013, în Parcul Tei din Sectorul 2, Ionuţ Anghel, în vârstă de 4 ani, a murit după ce ar fi fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei. 

Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, declara pe 3 septembrie medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML). Acesta a mai precizat că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de muşcături de câini.

Dosarul penal a fost deschis pe 3 septembrie de Parchetul Tribunalului Bucureşti, iar o zi mai târziu ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului Instanţei Supreme, având în vedere complexitatea cauzei şi intensa mediatizare a acesteia.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Tatăl lui Ionuţ Anghel, copilul sfâşiat de câini în luna septembrie, a fost atacat de maidanezi la mormântului fiului său

Vali Anghel, tatăl lui Ionuţ Anghel, copilul de patru ani din Bucureşti care a fost omorât de o haită de câini în luna septembrie a anului trecut, a fost atacat de câini în timp ce se afla la în cimitirul Sf. Vineri, acolo unde este înmormântat fiul său.

O fetiţă de trei ani dintr-o comună din Galaţi a fost sfâşiată de câinele unei vecine

Deşi medicii de pe ambulanţă au ajuns destul de repde la locul tragediei, nu au mai putut face nimic pentru biata fetiţă. Trupul neînsufleţit a fost dus la morga Spitalului din Târgu Bujor pentru necropsie

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite