Armata Română cumpără un sistem de drone. Dîncu: „Un proiect de 1,4 miliarde de lei”

0
0
FOTO: Inquam Photos/ Virgil Simonescu
FOTO: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a afirmat că există un proiect în valoare de 1,4 miliarde de lei pentru achiziţia unui sistem de drone pentru Armată, care a fost promovat în toamna anului trecut şi a precizat că speră ca în această primăvară să fie finalizate toate demersurile legale.

Vasile Dîncu a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, dacă Armata României intenţionează să achiziţioneze drone. 

„Există un proiect care a fost promovat încă din septembrie anul trecut, dinainte de a fi eu în mandat, privind achiziţia unui sistem modern de drone. Este un proiect care are o valoare de 1,4 miliarde de lei, cu şapte sisteme, un proiect foarte interesant. Ne bazăm foarte mult pe industria românească pentru că avem în industria privată românească câţiva producători importanţi şi acest proces de achiziţie este în curs. Sperăm că în această primăvară vom finaliza toate demersurile legale pentru aceasta. Este vorba de un proiect care înseamnă adaptarea României la cele mai noi tendinţe în ceea ce priveşte aviaţia fără pilot”, a declarat Vasile Dîncu. 

Ministrul Apărării a făcut, marţi, o vizită la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu împreună cu ministrul Apărării din Belgia, Ludivine Dedonder.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri