Anchetă de mântuială în cazul lui Ionuţ, copilul ucis de câini

0
0
Maidanezii au stârnit o adevărată polemică între iubitorii de animale şi cei care doresc eutanasierea lor FOTO Adevărul
Maidanezii au stârnit o adevărată polemică între iubitorii de animale şi cei care doresc eutanasierea lor FOTO Adevărul

Misteriosul martor-cheie din dosarul în care este cercetată moartea lui Ionuţ a fost audiat abia luni de procurorii Parchetului General, deşi în urmă cu o săptămână acesta a anunţat că ar putea ajuta în anchetă.

Procurorii care investighează moartea lui Ionuţ Anghel, copilul în vârstă de 4 ani care a murit pe 2 septembrie sfâşiat de câini în Parcul Tei, din Capitală, au continuat şi luni audierile în dosar când a venit, în sfârşit, rândul martorului-cheie să răspundă întrebărilor. 

La intrarea în sediul Parchetului, Marius Şocae, avocatul acestuia, a declarat că Octavian Sandu, clientul său, s-a prezentat încă de acum o săptămână la Poliţie, unde a anunţat că el este cel denumit de presă „martorul-cheie“ în acest dosar, punându-se la dispoziţia organelor de cercetare. 

Cu toate acestea, anchetatorii l-ar fi trimis acasă pe cel care a fost surprins de camerele video din parc cu fratele lui Ionuţ de mână imediat după ce se presupune că micuţul a fost sfâşiat de câini, spunându-i că nu poate fi audiat decât în momentul în care va fi citat oficial. 

Potrivit apărătorului, Sandu a primit citaţia prin care era înştiinţat că este aşteptat la Parchetul General abia sâmbătă, 21 septembrie. Cu această ocazie, avocatul a povestit şi ce s-a întâmplat în ziua în care Ionuţ Anghel a murit, iar fratele său mai mare s-a rătăcit în apropierea Parcului Tei.

 „În momentul în care a găsit copilul, la aproximativ un kilometru de parc, acesta plângea şi spunea: «Vreau la buni». Apoi, după ce a ajuns la bunica sa, aceasta l-a întrebat unde este fratele mai mic. Abia atunci clientul meu a înţeles că mai este vorba de un copil. Imediat i-a cerut numărul de telefon bunicii, însă pentru că aceasta nu avea mobil, a luat numărul unui agent de pază care era de faţă, după care s-a întors în zona în care l-a găsit pe Andrei. Pentru că Ionuţ nu era nicăieri, l-a sunat pe paznic şi i-a cerut să anunţe poliţia“, a explicat avocatul Şocae.

Anchetă de mântuială

Pe de altă parte, ancheta în acest caz dă mari bătăi de cap procurorului care îl instrumentează. Astfel, deşi s-a făcut cercetare la faţa locului chiar după ce s-a petrecut tragedia, nimeni nu s-a gândit să verifice imaginile de pe camerele de luat vederi aflate în parc. A fost nevoie ca presa să facă publice imaginile cu Ionuţ alergând pe alei de unul singur şi în care mai apoi apare şi un „misterios“ martor-cheie pentru ca procurorii să îşi dea seama că acele înregistrări i-ar putea ajuta. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere din Parcul Tei pe 2 septembrie, înainte ca Ionuţ Anghel să fie găsit mort, au fost difuzate joi în presă. Ionuţ Anghel şi fratele lui de şase ani au fost surprinşi în timp ce se jucau şi aleargau pe o alee din parc, bunica acestora nefiind în înregistrare. La un moment dat, fratele lui Ionuţ este adus în parc de mână de către un bărbat. Acesta merge cu copilul la un agent de pază, iar după câteva secunde cei trei se îndreaptă spre locul unde ar fi stat bunica celor doi copii. După alte câteva minute, bărbatul care l-a adus pe băiat apare în înregistrare în timp ce se îndreaptă spre ieşirea din parc. Ceva mai târziu, Ionuţ a fost găsit ucis de câini pe un teren privat din apropierea Parcului Tei.

După apariţia în presă a imaginilor, procurorul care investighează cazul a dispus ridicarea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din Parcul Tei. Întrebat dacă procurorul de caz nu putea să verifice sau să se intereseze, înainte de apariţia în presă, despre imaginile surprinse de camerele de supraveghere din Parcul Tei, procurorul general a spus că el nu poate să anticipeze sau să dispună ce trebuie să facă un procuror într-o anchetă.

„Dacă într-un final se va stabili că, într-un anumit moment, nu a acţionat corect, Inspecţia Judiciară va stabili acest lucru, dar, în timp real, este chiar nelegal ca procurorul general să impună unui procuror ce să facă, cum să facă, când să facă“, declara săptămâna trecută procurorul general, Tiberiu Niţu, referindu-se la faptul că procurorul de caz în care se efectuează ancheta în caz nu a verificat şi nu s-a interesat, înainte de apariţia în presă, despre imaginile surprinse de camerele de supraveghere din Parcul Tei.

Martorul s-a „predat“ la Poliţie

În plus, Octavian Sandu, „misteriosul“ martor-cheie ce apare pe înregistrările video că îl aduce în parc pe fratele lui Ionuţ ţinându-l de mână, a strigat în gura mare la televiziuni încă din primele ore că el este chiar martor, nu un simplu trecător. Ziariştii l-au găsit când făceau şi ei cercetarea jurnalistică la faţa locului, în Parcul Tei. Procurorii însă nu. 

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit la începutul lunii septembrie, după ce a fost atacat de câini, pe un teren din apropierea Parcului Tei. Pe corpul copilului au fost găsite sute de plăgi. Dosarul penal a fost deschis de Parchetul Tribunalului Bucureşti, iar o zi mai târziu ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului General sub pretextul că dosarul este prea complex. 

“Şefii ASPA sunt vinovaţi de neglijenţă în serviciu în cazul morţii acelui copil. Ei au tot timpul foarte mulţi bani pe mână şi ar fi putut să scape Bucureştiul de câini. Marcela Pâslă, Asociaţia „Cuţu, Cuţu“

   Citiţi mai multe despre cazul copilului omorât de câini

VIDEO Ultimele ore din viaţa lui Ionuţ, copilul ucis de câini

Imaginile de pe camerele de supraveghere din Parcul Tei din Capitală, din 2 septembrie, când Ionuţ a fost sfâşiat de câini, arată că fraţii au rămas mai bine de două ore nesupravegheaţi

Criminologul Dan Antonescu: Imaginile video nu schimbă datele anchetei penale. Poate ale celei morale

Dan Antonescu, specialist criminolog şi blogger „Adevărul“, apreciază că imaginile  suprinse pe camerele de supraveghere din zona Parcului Tei, acolo unde Ionuţ Anghel, copilul de doar patru anişori, a fost omorât de câinii maidanezi pe 2 septembrie 2013, nu schimbă cu nimic fondul anchetei.

VIDEO Tatăl băiatului care a murit muşcat de câini: „Pentru mine este clar cum s-a petrecut tragedia“

Tatăl lui Ionuţ Anghel s-a prezentat joi la Parchetul General, declarând că a venit să vadă ce date noi sunt în ancheta privind împrejurările în care a murit fiul lui, pe 2 septembrie, în apropierea Parcului Tei din Capitală. La ieşirea de la Parchet acesta a precizat că, în privinţa tragediei fiului său, „totul este clar” pentru el.

Marius Marinescu susţine că micuţul de 4 ani găsit mort în parcul Tei nu a fost ucis de maidanezi, potrivit rezultatelor ADN. Anchetatorii infirmă ipoteza

Rezultatele ADN în cazul copilului de patru ani ucis de câini în parcul Tei arată că acesta nu a fost muşcat de niciunul dintre cei şase maidanezi, relatează DC News, care-l citează pe Marius Marinescu, preşedintele Federaţiei pentru Protecţia Animalelor şi Mediului, unul dintre activiştii pro-maidanezi. Parchetul General a infirmat marţi această ipoteză.

Audierile continuă în cazul copilului ucis de câini. Şeful Autorităţii pentru Supravegherea Animalelor, la Parchet

Şeful Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), Răzvan Băncescu, s-a prezentat marţi la Parchetul General pentru a fi audiat în cazul copilului de patru ani care a murit după ce a fost muşcat de câini în Parcul Tei din Sectorul 2 al Capitalei.

Noi audieri la Parchetul General în cazul copilului ucis de maidanezi. În faţa procurorilor a ajuns şi administratorul terenului unde s-a întâmplat tragedia

Noi audieri miercuri în dosarul în care se caută vinovaţii pentru moartea lui Ionuţ Anghel, băieţelul de patru ani ucis de câini maidanezi din Parcul Tei. Astăzi în faţa procurorilor a ajuns şi administratorul firmei pe terenul căreia Ionuţ a fost omorât.Constantin Ciorăscu a fost adus la Parchetul Instanţei Supreme cu mandat, întrucât nu s-a prezentat după ce a fost citat de anchetatori pentru a da declaraţii în acest dosar.

Posibili vinovaţi pentru moartea lui Ionuţ

Să nu ne amăgim singuri. Câinii nu au discernamânt, trăiesc instinctual, în lupta pentru supravieţuire. Adevăraţii vinovaţi pentru moartea lui Ionuţ trebuie căutaţi în altă parte.

Mai multe - Evenimente

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite