Preşedintele „Cuţu, Cuţu“ acuză: Maidanezii bănuiţi că l-au ucis pe Ionuţ au fost readuşi pe stradă, în 2008, cu maşinile ASPA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pîslă spune că animalele au fost reteritorializate cu maşinile ASPA FOTO Adevărul
Pîslă spune că animalele au fost reteritorializate cu maşinile ASPA FOTO Adevărul

Preşedintele Asociaţiei "Cuţu, Cuţu", Marcela Pîslă, a declarat, luni, că acei câini din apropierea Parcul Tei bănuiţi care l-au ucis pe Ionuţ Anghel au fost „reteritorializaţi“, în 2008, chiar cu maşinile Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), după ce iniţial fuseseră ridicaţi de hingheri.

Marcela Pîslă a spus, la intrarea în sediul Parchetului instanţei supreme, unde a fost citată pentru audieri, că în 2008, câinii comunitari erau ridicaţi, pentru a fi sterilizaţi şi vaccinaţi de ONG-uri, după care erau „reteritorializaţi“, adică erau readuşi pe stradă exact în loc din care erau ridicaţi, potrivit Mediafax.

Pîslă a mai spus că Asociaţia "Cuţu, Cuţu" şi Asociaţia Caleidoscop, care au colaborat în acea perioadă, nu au nicio vină pentru moartea copilului. Totodată, femeia susţine că acestor ONG-uri ar trebui să li se „ridice o statuie“ pentru că, în lipsa activităţii lor, pe străzile Bucureştiului ar fi fost câteva mii de câini în plus.

„O statistică făcută de medicii veterinari relevă că, dintr-o căţea, şapte generaţii dau naştere la aproximativ 4.372 de câini. Asta ca să vă daţi seama cât de importante au fost sterilizările făcute de noi", a declarat Marcela Pîslă.

Preşedintele Asociaţiei "Cuţu, Cuţu" a mai adăugat că repunerea în teritoriu a nu ar trebui să reprezinte un pericol şi că, în lipsa acesteia, adăposturile de câini ar deveni neîncăpătoare.

„Nu trebuie să ne mai temem de reteritorializare. Trebuie păstraţi în adăposturi câinii agresivi, iar cei blânzi trebuie lăsaţi pe stradă. Pentru a stabili care dintre câini sunt blânzi ar trebui să angajăm un etolog şi să ne ajutăm inclusiv cu dresorii de câini“, a încheiat Marcela Pîslă.

Pe aceeaşi temă:

Procurorii au dat undă verde sterilizărilor şi adopţiilor realizate la adăpostul de câini de la Mihăileşti

Coordonatorul ASPA vrea să dea în judecată Parchetul General pentru prejudicii de imagine aduse instituţiei

Cadavrul unui presupus câine de luptă, ridicat de anchetatori din preajma locului unde a fost ucis de câini copilul de patru ani

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite