Amenzi de peste 3,5 milioane de lei acordate de ANSVSA înainte de Crăciun

0
Publicat:

Inspectorii Autorității Naţionale Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au dat amenzi în valoare de 3,5 milioane de lei, în urma controalelor din piețe și supermarketuri. Zeci de tone de carne și produse lactate au fost confiscate.

Zeci de tone de produse de origine animala au fost confiscate de ANSVSA - Foto Mediafax Arhiva
Zeci de tone de produse de origine animala au fost confiscate de ANSVSA - Foto Mediafax Arhiva

Un comunicat al ANSVSA informează că, în perioada  30 noiembrie – 18 decembrie, au fost făcute 4.950 de controale oficiale specifice în: unităţi de depozitare a produselor de origine animală autorizate sau înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, pieţe agro-alimentare, târguri, unităţi de tip hipermarket/supermarket, unităţi de comercializare a produselor alimentare de origine animală şi nonanimală, precum şi în unităţi de alimentaţie publică. 

Neregulile identificate în timpul controalelor au fost sancţionate prin aplicarea unui număr de 478 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 3.550.000 de lei. Totodată, au fost emise 7 Ordonanţe de suspendare a activităţii şi 5 Ordonanţe de interzicere a activităţii”, transmite ANSVSA. 

Mai mult decât atât, peste 46.000 de kilograme de produse de origine animală, cum ar fi carne de porc, carne de pasăre, peşte şi produse din peşte, lapte, produse lactate şi 389.104 ouă, au fost reținute. 

Au fost descoperite și sancționate deficiențe precum :  depozitarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare; produse cu termen de valabilitate depăşit; comercializarea produselor alimentare fără respectarea condiţiilor de igienă sau în spaţii neînregistrate sanitar-veterinar, lipsa echipamentului de protecţie pentru personalul angajat; nerealizarea programului de autocontrol; comercializarea de păsări vii fără documente sanitar-veterinare; manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea frecvenţei de prelevare a produselor conform planului de autocontrol; lipsa documentelor care să ateste conformitatea sau trasabilitatea produselor; transportul de produse alimentare cu mijloace de transport neînregistrate sanitar-veterinar; transportul de animale cu mijloace auto neautorizate sanitar veterinar şi fără documentele necesare. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite