Alte tragedii rutiere în care au pierit români prin străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tragicul accident din Muntenegru petrecut duminică noaptea, în urma căruia au murit cel puţin 18 români, iar alte 28 de persoane sunt rănite, a stârnit reacţii puternice în presa internaţională şi a atras atenţia asupra fenomenului accidentelor rutiere, care face an de an victime în rândul românilor. Plecaţi cel mai adesea în excursii, mulţi români nu se mai întorc niciodată acasă.

30 octombrie 2011 14 români care se întorceau de la munca din Spania au murit, printre victime aflându-se şi un copil, după ce un autotren plin cu lemne, condus tot de un român, a izbit în plin microbuzul pe autostrada M43 din sudul Ungariei. Şoferul autotrenului a fost condamnat de o instanţă din Szeged la şapte ani de închisoare.

7 ianuarie 2013  Cinci români, printre care şi un bebeluş de şase luni, au pierit într-un groaznic accident rutier ce a avut loc în estul Ungariei. Maşina lor a fost lovită în plin de un vehicul de teren, condus de un şofer din Republica Moldova.

22 iunie 2011 Un autocar al companiei Atlassib care se îndrepta spre Spania cu 38 de pasageri a lovit frontal un camion, în apropierea graniţei maghiare cu Slovenia. Cinci români şi şoferul camionului şi-au pierdut viaţa. Şoferul autocarului a adormit la volan, a intrat pe contrasens şi s-a s-a lovit frontal de o autocisterna.

30 august 2009. Un autocar de la Atlassib cu 49 de pasageri, care se îndrepta spre Spania, s-a răstunat pe autostrada M7. Jumătate din pasageri erau copii. Şoferul a adormit la volan. Din fericire nu a murit nimeni, însă mai multe persoane, printre care şi şoferul, au fost internaţi în spital.

19 iulie 2007 Pe şoseaua 43, în apropiere de Mako, Ungaria, un autocar care transporta turişti români a trecut pe sensul opus şi a lovit un camion încărcat cu autoturisme. Busul a ajuns pe liniile de tren. Şoferul camionului şi şase persoane din autobuz au decedat la faţa locului. Doi turişti au fost internaţi în stare gravă la spital, iar 13 au avut nevoie de spitalizare.

2 septembrie 2012 Un autocar care transporta cetăţeni români s-a răsturnat  pe o autostradă din sud-estul Franţei. 40 de persoane au fost rănite, iar un copil a murit. Autocarul care transporta cetăţeni români implicat în accidentul din Franţa aparţinea unei firme din Bistriţa şi fusese închiriat unei firme din Suceava, deplasându-se de la Madrid spre România.

16 decembrie 2012 Patru români, dintre care doi minori, au murit după ce maşina în care se aflau s-a ciocnit cu un camion la Montalban, în provincia spaniolă Cordoba.

13 iunie 2011 Un român a murit în sud-vestul Bulgariei, după ce maşina lui s-a prăbuşit într-o râpa adâncă de 15 metri. În automobil se mai aflau trei români care se îndreptau spre Grecia, dar au fost doar răniţi. 


Alte ştiri pe aceeaşi temă:

Accidentul din Muntenegru face înconjurul lumii. Reacţiile în presa internaţională

Un autocar cu 47 de pasageri s-a răsturnat într-o zonă montană din apropierea capitalei Muntenegrului. Bilanţul tragic este de 19 morţi, dintre care 18 români, şi alte 28 de persoane rănite. Accidentul autocarului cu număr de înmatriculare de România a atras atenţia celor mai mari trusturi şi agenţii de presă, stârnind agitaţie la nivel internaţional.

Tragedia din Muntenegru, anunţată de un pasager: „Ne-am răsturnat. Nu am văzut ce s-a întâmplat“

Directorul agenţiei de turism Mareea, ce a organizat sejurul în Muntenegru, Marius Usturoi, a declarat, pentru „Adevărul“ că tragedia a fost anunţată în ţară, duminică seară, în jurul orei 18.00, de unul dintre turiştii aflaţi în autocar. Grupul plecase din Bucureşti sâmbătă dimineaţă la ora 5.30.

VIDEO Traseul morţii din Muntenegru, în care şi-au pierdut viaţa 18 români: unul dintre cele mai frumoase şi periculoase drumuri din Europa

Drumul european 65 care traversează Muntenegru este unul dintre cele mai frumoase din Europa, însă şi unul dintre cele mai periculoase. Muntenegru este cunoscut pentru priveliştile minunate pe care ţi le oferă, însă şi pentru infrastructura care prezintă riscuri majore: sute de accidente au loc aici, E 65 fiind supranumit, pe bună dreptate, drumul morţii.

EXCLUSIV Fiul a două victime ale carnagiului în Muntenegru: „Am văzut la televizor autocarul în care mi-am urcat părinţii“

Rudele victimelor, printre care şi Sandu Nechita, spun că oficialităţile locale nu i-au informat despre tragedie, singurele informaţii venind din Muntenegru prin convorbiri cu participanţi la acest circuit, aflaţi în stare mai puţin gravă.

Participant la operaţiunea de salvare a românilor din Muntenegru: „Imaginile accidentului mă vor urmări toată viaţa“

 Vicepreşedintele Parlamentului muntenegrean, Suljo Mustafic, se numără printre persoanele care au participat duminică la operaţiunea de salvare a victimelor aflate în autocarul care s-a răsturnat într-o prăpastie de pe autostrada Podgoriţa-Kolasin, în apropierea Mânăstirii Moraca. 

Lista românilor internaţi în spitalul din Muntenegru în urma accidentului în care au murit 18 persoane

Spitalul din Muntenegru, la care au fost duse 32 de persoane care se aflau în autocarul implicat în accidentul produs duminică seara, a publicat o listă cu numele celor internaţi. Un autocar, care avea număr de înmatriculare de România, s-a răsturnat într-o prăpastie. Ministerul de Externe a anunţat luni dimineaţă că numărul persoanelor decedate a ajuns la 18.

EXCLUSIV Fiul a două victime ale carnagiului în Muntenegru: „Am văzut la televizor autocarul în care mi-am urcat părinţii“

Rudele victimelor, printre care şi Sandu Nechita, spun că oficialităţile locale nu i-au informat despre tragedie, singurele informaţii venind din Muntenegru prin convorbiri cu participanţi la acest circuit, aflaţi în stare mai puţin gravă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite