Academia de Poliție, decizii de ultimă oră. Se controlează medical toți studenții. Ce se întâmplă cu alimentele

0
Publicat:

Reprezentanții Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” anunță, duminică-seara, că în ultimele 24 ore niciun student nu s-a mai confruntat cu probleme digestive. S-a luat, în schimb, hotărârea ca toți studenții să fie supuși unei scurte vizite medicale.

Zeci de studenți au ajuns la camera de gardă cu patru zile în urmă FOTO: Sindicat Oltpol
Zeci de studenți au ajuns la camera de gardă cu patru zile în urmă FOTO: Sindicat Oltpol

La patru zile de la izbucnirea unui focar de toxinfecție alimentară, peste 50 de stuudenți ai Academiei de Poliție ajungând la Institutul de Boli infecțioase „Matei Balș” într-o singură noapte (în noaptea de 14/15 noiembrie 2023), instituția de învățământ superior anunță ultimele măsuri adoptate, dar și faptul că în ultimele 24 ore niciun student nu s-ar mai fi plâns de probleme digestive. 

În ultimele 24 de ore, nu s-a mai semnalat nicio altă solicitare de asistență medicală sau alte cazuri de îmbolnăviri în rândul studenților. Sălile de mese și blocul alimentar sunt igienizate suplimentar, sub atenta supraveghere a personalului aflat la permanența instituției, care, împreună cu personalul de deservire din blocul alimentar, asigură și supraveghează servirea în bune condiții a mesei zilnice pentru studenții instituției noastre”, au comunicat reprezentanții instituției, prin intermediul unui comunicat de presă transmis către „Adevărul”.

Nu s-a identificat sursa problemelor, sau dacă s-a întâmplat acest lucru, nu a fost făcut public, în schimb s-au adoptat alte măsuri. Astfel, astăzi, duminică, 19 noiembrie 2023, toți studenții au fost supuși unei scurte vizite medicale, cu dublu scop.

Personalul medical, aflat în serviciul de permanență, s-a preocupat continuu de starea de sănătate a studenților, informând conducerea Academiei de Poliție despre situația de fapt.

Astfel, pe tot parcursul zilei de azi se desfășoară o scurtă vizită medicală a tuturor studenților noștri, atât pentru monitorizarea stării de sănătate a acestora cât și pentru stabilirea altor informații necesare anchetei epidemiologice, aflată în desfășurare”, se mai precizează în comunicatul citat.

Nu este singura măsură, după ce studenții au acuzat că primesc mâncare pe care nu o pot mânca anunțându-se de asemenea că se va monitoriza „permanent” introducerea și consumul de alimente din afara instituției.

Având în vedere faptul că se apropie începutul unei noi săptămâni, plină de activități didactice și practice, conducerea Academiei de Poliție a dispus instructorilor superiori de an realizarea unor informări periodice cu privire la modul de respectare a normelor de curațenie și igienă în campusul universitar, monitorizând permanent introducerea și consumul de alimente din afara instituției”, au menționat reprezentanții Academiei.

Reamintim că în dimineața zilei de miercuri, 15 noiembrie 2023, mai mulți studenți au semnalat că în cursul nopții zeci de colegi s-au confruntat cu stări de rău, dureri abdominale și greață, 57 ajungând la camera de gardă a spitalului „Matei Balș”. Studenții au avut problemele și în următoarele două zile, suspiciunea studenților fiind că mâncarea pe care au primit-o la cantină ar fi problema. Direcția Medicală a Ministerului Afacerilor Interne a demarat o anchetă, iar la Academia de Poliție au fost inițiate și alte controale. Studenții spun că, într-o ședință care a urmat evenimentelor nedorite din noaptea de marți spre miercuri,  ar fi fost acuzați că nu respectă regulile de igienă și că ar putea fi chiar ei sursa toxiinfecției. O altă ipoteză care li s-a transmis ar fi că mâncarea pe care studenții o comandă ar fi putut fi sursa problemelor. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite