A rămas infirm după un meci amical disputat în România. Ce daune uriașe cere acum jucătorul

0
Publicat:

O simplă înjurătură l-a lăsat pe un fotbalist infirm pe viață. Incidentul a avut loc în urma unui meci amical, disputat între echipele a două orașe din România. Jucătorul a suferit un AVC pe teren, de la o lovitură în zona gâtului, pe care adversarul i-a aplicat-o.

un fotbalist infirm pe viață, după un meci amical FOTO Arhivă
un fotbalist infirm pe viață, după un meci amical FOTO Arhivă

Înjurătura care l-a lăsat infim pe viață

Meciul de fotbal a avut loc la Bușteni, în luna iunie a anului 2020. După prima repriză, între cei doi adversari a avut loc un schimb dur de replici, în care unul dintre ei i s-a adresat celuilalt cu apelativul țigane”, (Să te văd acum, țigane”).

Deranjat, adversarul nu a mai stat la discuții, ci l-a la lovit din plin. Mai exact, cu în zona carotidei. Se pare că lovitura i-a provocat un AVC, care a determinat leziuni cerebrale ireversibile.

Bărbatul s-a simțit rău din primele minute, dar spre surprinderea tuturor, după o scurtă pauză pe bancă, el s-a ridicat și a continuat să joace. Când meciul s-a terminat, starea sa de sănătate părea să se fi agravat. În timp ce mergea spre mașină, el a căzut, pur și simplu, din picioare. Colegii săi au observat și i-au sărit imediat în ajutor. I-ar fi oferit apă și ciocolată, iar victima a refuzat să primească intervenția medicilor.

A ajuns la Spitalul Orășenesc din Sinaia abia seara, când soția a văzut că partenerul său are probleme de vorbire și își simțea o parte a corpului amorțită și a sunat la 112.

Medicii au constatat că pacientul chiar este într-o stare critică, existând suspiciune de AVC, diagnostic confirmat ulterior la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Fotbalistul a rămas internat în spital zece zile, timp în care medicii au stabilit diagnosticul: AVC ischemic ACI stâng, afazie motorie, hemipareză dreaptă predominant facio-branhială și necesită pentru vindecare 50-55 de zile de îngrijiri medicale, în lipsa complicațiilor, potrivit ziare.com.

Ulterior, medicii legiști au stabilit că aceste leziuni nu a pus în primejdie viața bărbatului, dar au determinat infirmitate, prin formarea leziunilor cerebrale ireversibile.

Daune de un milion de euro

Jucătorul care și-a lovit adversarul s-a ales acum cu dosar penal, fiind acuzat de vătămare corporală. El spune că este nevinovat, fotbalistul ce a rămas infirm era cunoscut de către colegii și prietenii săi cu afecțiuni medicale cronice și nu de puține ori ar fi căzut din picioare” în situații similare.

De asemenea, astfel cum rezultă din declarația inculpatului, acesta cunoștea faptul că persoana vătămată avea anumite probleme de sănătate declarând faptul că persoana vătămată este cunoscută ca fiind suferindă de anumite afecțiuni medicale și că, în repetate rânduri, a asistat la stările de rău și chiar leșinurile persoanei vătămate în timpul meciurilor amicale disputate săptămânal, ultimul episod de genul având loc cu o lună înainte de evenimentul reclamat”, se arată în actul de acuzare.

Victima cere acum daune de un milion de euro pentru atingerea adusă dreptului la viață, dreptului la integritatea fizică, la imagine și la demnitate”. Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Sinaia, iar primul termen de judecată va avea loc pe data de 19 mai.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite