7 din 10 români au încredere că România va fi ajutată de NATO în scenariul unui atac în regiune

0
Publicat:

Un sondaj exclusiv, realizat de Avangarde la comanda digi24.ro, arată că 7 din 10 români au încredere că România va fi ajutată de NATO în cel mai negru scenariu, al unui atac în regiune, iar 37% dintre români ar fi dispuși să participe la cursuri de pregătire în caz de război.

FOTO Army Sgt. Caitlin Wilkins
FOTO Army Sgt. Caitlin Wilkins

Referitor la reintroducrerea servciului militar obligatoriu, 58% din populația generală nu e de acord cu această variantă, în timp ce 35% dintre români ar fi de acord cu această eventuală reintroducere în lege chiar dacă oficialii au spus că nu se pune problema de așa ceva. În ceea ce îi privește pe tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, întrebați despre această ipoteză neluată în calcul de politicienii români, 72% spun că nu sunt de acord, în timp ce 11% ar fi de acord să facă armata în măsura în care ea ar fi obligatorie.

Întrebați dacă consideră că Armata României ar face față în eventualitatea în care țara noastră ar fi atacată, 71% dintre români au răspuns negativ, în timp ce 21% au dat un răspuns pozitiv.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite