Simonis: Nu există un pericol iminent cu privire la un război care să implice România, dar trebuie să fim pregătiţi

0
Publicat:

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a declarat, luni, că momentan nu există niciun pericol privind implicarea României într-un război, în condițiile în care suntem un stat membru NATO, dar trebuie să fim pregătiți pentru orice scenariu.

Foto: Nu există un proiect de lege pe tema pregătirii României în caz de război Arhivă
Foto: Nu există un proiect de lege pe tema pregătirii României în caz de război Arhivă

Aţi văzut poziţiile reprezentanţilor conducerii PSD. Trebuie să fim responsabili în declaraţii şi populaţia să rămână liniştită, pentru că suntem membri NATO, suntem într-o zonă în care există, e adevărat, la graniţă un conflict, dar nu există un pericol iminent în România. Asta nu înseamnă că nu trebuie să fim pregătiţi pentru orice scenariu întotdeauna. Un stat responsabil e pregătit pentru orice scenariu, dar nu există un pericol iminent în acest moment cu privire la un război care să implice şi România mai mult decât e implicată oricum România în ajutarea Ucrainei. (...) Nu există niciun pericol de implicare a României într-un război", a spus Simonis, după ce a fost întrebat dacă crede că este nevoie de un alt program de voluntariat pentru Armata română, notează Agerpres.

Liderul interimar al Camerei a precizat că nu este un proiect de lege, nici la Camera Deputaţilor, nici la Senat, pe tema pregătirii României în caz de război.

Urmează discuții cu reprezentanții MAPn

Preşedintele interimar al forului legislativ a menţionat că deputaţii şi senatorii din comisiile de apărare vor avea o întâlnire cu reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale.

E o invitaţie care se întâmplă la începutul fiecărei sesiuni, mai mulţi miniştri se întâlnesc cu comisiile de specialitate la începutul sesiunilor pentru a stabili priorităţile legislative. Asta nu înseamnă că în cadrul acestei întâlniri între cele două comisii de apărare de la Cameră şi Senat şi reprezentanţii Ministerului Apărării nu se vor purta discuţii inclusiv despre ceea ce s-a spus în spaţiul public zilele trecute", a explicat Alfred Simonis  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite