25 elevi de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, transportați la spital după ce un copil a pulverizat conținutul unui spray paralizant în școală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

25 elevi au fost duși de urgență la spital după ce un adolescent de 15 ani a pulverizat conținutul unui spray paralizat în incinta Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida din sectorul 2 al Capitalei.

FOTO IGSU
FOTO IGSU

Pompierii militari au intervenit cu peste 15 autospeciale, inclusiv cu unele pentru victime multiple și una CBRN (chemical, biological, radiological and nuclear).

Până in acest moment au fost transportați la spital 25 de elevi: 11 la Spital Marie Curie si 14 la Spital Grigore Alexandrescu”, anunță salvatorii ISU.

„În intervalul orar 11.17 - 12.33 au fost aduși la UPU cu ambulanțe SMURD și SABIF 16 adolescenți cu vârste între 15 și 18 ani, de la colegiul „Dimitrie Leonida” din București, în urma unui incident în incinta unității de învățământ”, au transmis reprezentanții spitalului „Grigore Alexandrescu” într-un comunicat de presă.

„Pacienții au fost conștienți, echilibrați hemodinamic și respirator, cusimptomatologie ușoară și moderată post expunere la substanță iritantă. Pacienții au rămas internați în secția Toxicologie pentru supraveghere și tratament de specialitate”, se mai arată în comunicat. 

30 de copii au fost evaluați în total până la această oră. „Elevi sunt evaluați în autospeciala pentru victime multiple. Acțiunea de evaluare medicală este în desfășurate, mai sunt și alți elevi cu acuze medicale similare pentru care se va lua o decizie privind necesitatea de a fi transportați la spital”, au mai transmis pompierii militari.

Sosiți la fața locului, polițiștii au identificat un elev, în vârstă de 15 ani, care ar putea fi autorul atacului. „Cercetările vor fi preluate de către Serviciul Siguranță Școlară, în vederea stabilirii situației de fapt și a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, au transmis polițiștii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite