Simulare Bac 2023. Un elev de clasa a VIII-a, bun la Geografie, putea rezolva subiectele

0
Publicat:

Subiectele de la Geografie, una dintre materiile la care au dat examen elevii de la Uman, miercuri, au fost de dificultate medie spre ușoare, spun profesorii.

Subiecte ușoare la Geografie / Foto: Arhivă
Subiecte ușoare la Geografie / Foto: Arhivă

Prof.dr. Ioan Mărculeţ, cadru didactic la Colegiul Naţional „I.L.Caragiale”, a vorbit despre subiectele la Geografie, una dintre materiile pe care le puteau alege elevii de la Uman. „Au un grad de dificultate modest, nu cred că elevii au avut probleme. 50% din întrebări erau de cultură generală”. Profesorul a precizat că se poate lua lejer un șapte și că elevii care chiar au învățat pot lua categoric note mari, de 9-10.

Și profesorul de Geografie Costel Barbălată, director-adjunct al Liceului „Marin Preda” din Bucureşti, împărtășește aceeași opinie, menționând că „subiectele de la simularea probei de geografie sunt de dificultate medie spre uşoară”. Tot el menționează că, acestea puteau fi rezolvate și de „un elev de clasa a VIII-a, bun la geografie, care ar fi putut obţine cu uşurinţă o notă de promovare”.

Totuși, există și dificultăţi, iar acestea ar putea fi „întâmpinate de către elevi la itemul D de la subiectele I şi II, unde elevii trebuie să realizeze o sinteză a informaţiilor legate de aspectele climatice la nivel european respectiv aspectele de relief la nivelul unor unităţi de relief din România”, mai spune Costel Barbălată.

Acesta conchide că, „subiectul III necesită doar o atenţie sporită la citirea graficului şi efectuarea unor calcule elementare de aritmetică. La subiectele II şi III era necesară o argumentare logică a cerinţelor de la punctul E. Restul itemilor sunt facili”.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite