Articol publicitar

Şcoala începe cu o temă importantă pentru părinţi: ce alegem pentru cei mici, ghiozdan sau rucsac?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

De multe ori sentimentul că şcoala e grea apare la copiii de vârste mici încă înainte de începerea propriu-zisă a şcolii. Şi nici nu e de mirare că se întâmplă acest lucru atâta timp cât învăţatul este asociat la propriu cu o povară pe care micii elevi urmează să o poarte zi de zi în spinare, în drumul lor spre şi dinspre şcoală.

O geantă prea voluminoasă, prost concepută, din materiale necorespunzătoare, incomodă, poate afecta atât sănătatea coloanei copilului, cât şi modul în care acesta se raportează efectiv la şcoală. Iată de ce alegerea genţii potrivite pentru începerea noului an şcolar e o problemă pe care părinţii trebuie să o ia foarte în serios.

Pe scurt, alegerea se rezumă la 2 alternative majore: rucsac sau ghiozdan.

→ Destul de popular în zilele noastre, rucsacul, pentru a fi de calitate trebuie să aibă spatele buretat şi ergonomic pentru a proteja coloana celui care-l poartă. Din păcate, diferenţa majoră faţă de ghiozdan vine din faptul că rucsacul nu este dotat cu acea carcasă solidă şi cu baza întărită, caracteristici atât de importante pentru copiii din clasele primare. Din nefericire, majoritatea părinţilor confundă rucsacul cu ghiozdanul, datorită prezentării false a rucsacurilor care sunt de cele mai multe ori redenumite şi scoase în evidenţă ca fiind ghiozdane. Chiar dacă are un aspect mai cool şi funcţionalitate multiplă, rucsacul nu este recomandat elevilor din clasele primare, fiind în schimb potrivit în rândul ciclului gimnazial.

→ Cea mai bună alegere pentru elevii din clasele primare, ghiozdanul, are un corp solid şi marele avantaj că este special conceput pentru purtarea rechizitelor, pe spate, distribuind echilibrat greutatea pe toată suprafaţa coloanei copilului şi prevenind astfel apariţia problemelor de sănătate. Datorită pereţilor rigizi dar şi a spatelui buretat, aerisit şi ergonomic, ghiozdanul protejează rechizitele împotriva deteriorărilor survenite în urma scăpării, lovirii sau a oricărui alt tip de şoc ce poate apărea în timpul utilizării acestuia.

aaa

Ghiozdanele sunt disponibile într-o gamă variată de forme şi modele, însă nu toate sunt gândite şi create pentru a proteja coloana vertebrală a copiilor, aflată în plin proces de formare şi dezvoltare. Iată de ce este relevantă aici experienţa producătorului în domeniu, dublată de inovaţia şi tehnologia de ultimă oră, folosite în realizarea echipamentelor şcolare. Lider în domeniu, Herlitz contribuie decisiv prin tot ceea ce face la susţinerea sănătăţii, educaţiei şi siguranţei copiilor, atât prin produsele realizate, cât şi prin implicarea în proiecte sociale şi umanitare. Aşa că nu-i de mirare că ghiozdanele Herlitz cu suport lombar sunt singurele ghiozdane recomandate de Societatea Română de Pediatrie, garantând protecţia coloanei vertebrale.

Ghiozdanele Herlitz sunt special concepute, adaptate vârstei şi constituţiei copilului, astfel încât greutatea lor este optimizată, toate cântărind între 0,600 kg şi 1,250 kg în funcţie de dimensiunea acestora. Faptul că sunt astfel gândite, nu înseamnă că anul următor va fi nevoie de un nou ghiozdan: acestea sunt dotate cu sisteme de prindere ajustabile, dând astfel posibilitatea ghiozdanului de a „creşte” odată cu copilul. Astfel, poate fi reglat în funcţie de înălţimea şcolarului, iar garanţia de 2 ani îţi dă siguranţa că e un companion de cursă lungă, nefiind nevoie să-l schimbi la începutul fiecărui an şcolar. În plus, ghiozdanele Herlitz au în componenţă materiale reflectorizante şi fluorescente de calitate superioară, care sporesc vizibilitatea copiilor în trafic, în zilele ploioase, întunecate sau seara. De asemenea, toate materialele utilizate sunt impermeabile, fapt ce oferă protecţia perfectă împotriva apei şi umezelii, protecţie necesară atât pentru cărţi şi caiete, cât şi pentru spatele micuţilor.

aaa

Şi dacă mai stai pe gânduri, iată încă un motiv foarte serios pentru a te grăbi: dacă achiziţionezi un ghiozdan Herlitz în perioada următoare, îl poţi dota şi cu rechizite gratuit! Profită acum, pentru orice ghiozdan sau rucsac cumpărat primeşti un voucher cadou de 20 lei pe care-l poţi folosi la achiziţia suplimentară de rechizite Herlitz, Pelikan, Tiger Family şi Serve. Pentru mai multe detalii despre oferta educaţională Herlitz şi pachetele promoţionale pentru şcoală, intră pe www.herlitz.ro sau pe site-urile partenere.

Educație


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri