Rezultate simulare BAC 2024: Aproape 40% dintre elevii de clasa a XII-a au luat sub nota 5 la Limba română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele de la simularea examenului de Bacalaureat 2024 pentru elevii de clasa a XII-a au fost comunicate de Ministerul Educației. Aproape 40% dintre elevii de clasa a XII-a  au luat sub nota 5 la Limba română, iar la matematică sau istorie, 35% nu au luat peste 5. 

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Ministerul anunță că „rezultatele încă se transmit de la nivelul inspectoratelor școlare către fiecare unitate de învățământ sub forma cataloagelor cu notele finale”.

„Borderourile asociate fiecărei evaluări, corespunzătoare celor 33 de tipuri de subiecte, vor fi trimise de către Ministerul Educației inspectoratelor școlare până cel târziu marți, 19 martie 2024, urmând a fi transmise de către inspectorate către fiecare unitate de învățământ cel târziu până pe 20 martie 2024”, transmite instituția în comunicat, citat de edupedu.ro.

Amintim că profesorii evaluatori au avut termen ca, până miercuri, 13 martie, să termine de corectat lucrările elevilor de la simularea pentru BAC 2024. 

Simularea pentru Bacalaureat 2024 a avut loc în perioada 4-7 martie.

Aproape 40% dintre elevii de clasa a XII-a nu au luat nota 5 la Limba română, iar la matematică sau istorie, 35% nu au luat peste 5, potrivit comunicatului transmis de Minister vineri după amiază.

În total au fost 22 de note de 10 în țară la simularea examenului de BAC 2024 și 663 de note de 10 la proba obligatorie a profilului matematică sau istorie, mai transmite Ministerul Educației.

La proba de limba română cele mai multe note, aproape 40%, au fost sub 5. Alți 22% dintre elevi au luat note între 5 și 6 la această probă.

Pentru a trece proba e necesară o notă de minimum 5, însă examenul este promovat dacă media este de peste 6.

La matematică sau istorie, proba obligatorie a profilului, cei mai mulți elevi – aproape 36% au obținut sub nota 5. Între 5 și 6 au luat 13% dintre elevii de clasa a XII-a.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite