Articol publicitar

Realitatea academico-profesională Spiru Haret: Provocări. Demersuri. Beneficii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
universitatea spiru haret

O decizie importantă în viaţa unui tânăr, după absolvirea liceului, o reprezintă alegerea facultăţii potrivite. Specializarea pentru care acesta optează devine fundaţia viitoarei sale cariere, astfel că o alegere motivată de abilităţile proprii şi de înclinaţia către un anumit domeniu, care să nu fie influenţată de factori externi, este esenţială.

Indiferent de programul ales, corpul profesoral, calitatea educaţiei şi condiţiile de studiu au un rol major în dezvoltarea ulterioară, atât ca viitor profesionist, cât şi ca om.

Pornind de la această premisă, Universitatea Spiru Haret acordă o atenţie deosebită programelor educaţionale cu care îşi întâmpină studenţii, optimizând constant oferta academică, domeniile de studiu pe care le abordează şi calitatea procesului didactic. Printre atuurile instituţiei se numără diversitatea şi valoarea practicilor profesionale.

„La baza tuturor demersurilor Universităţii Spiru Haret stau studentul şi nevoile acestuia. Ne orientăm activitatea teoretică, cea ştiinţifică şi, îndeosebi, cea practică către asigurarea celor mai bune condiţii academice, către dezvoltarea de parteneriate în beneficiul comunităţii haretiste şi către crearea de oportunităţi profesionale pentru absolvenţi. Este un efort permanent, pe care ni-l asumăm cu responsabilitate, astfel încât studenţii noştri să beneficieze de o experienţă educaţională completă”, afirmă rectorul universităţii, conf.univ.dr. Aurelian A. Bondrea.

În anul universitar 2016/17, viitorii studenţi pot opta atât pentru arii de specialitate tradiţionale precum Drept, Psihologie, Ştiinţe economice, Jurnalism, Educaţie fizică etc., cât şi pentru programe educaţionale de actualitate, dictate de tendinţele recente identificate pe piaţa muncii. Oferta academică completă cuprinde 79 de programe de licenţă şi 39 de programe de masterat.

universitatea spiru haret

Campania de admitere a Universităţii Spiru Haret a fost demarată la începutul lunii iulie, urmând ca înscrierile să se încheie pe data de 30 septembrie.

Pentru mai multe detalii despre facultăţi, intră AICI.

Iniţiative haretiste în favoarea absolvenţilor de liceu

Rata de promovabilitate a examenului naţional de bacalaureat rămâne un factor de interes nu doar pentru autorităţi, ci şi pentru reprezentanţii instituţiilor de învăţământ superior.

La prima sesiune de examinare a acestui an, Ministerul Educaţiei anunţa un număr de 137.344 de candidaţi înscrişi, 71,23% absolvenţi ai promoţiei curente şi 28,77% proveniţi din serii anterioare. Dacă în anul 2011 nivelul de promovabilitate era de 45,72%, statisticile pentru 2016 anunţă o creştere semnificativă, procentul înregistrat fiind de 68,1%.

Odată cu scăderea dramatică a ratei de promovabilitate a examenului de bacalaureat, Universitatea Spiru Haret şi-a direcţionat eforturile pentru a contracara această tendinţă, devenind un sprijin pentru elevii de liceu din Bucureşti.

În ultimii 3 ani, proiecte precum campanii de responsabilizare socială, consiliere vocaţională şi cursuri gratuite de pregătire pentru disciplinele de bacalaureat (Limba Română, Limba Engleză şi Matematică) au fost prezentate liceenilor de clasa a XII-a.

Până în prezent, sute de absolvenţi ai învăţământului preuniversitar au beneficiat, în mod direct, de aceste iniţiative.

Asistenţă în reconversia profesională

Schimbarea carierei şi alegerea unui nou domeniu profesional este o decizie sau, în unele cazuri, o necesitate care implică provocări, responsabilităţi şi multă determinare.

La Universitatea Spiru Haret, cei care îşi asumă drumul reconversiei profesionale beneficiază nu doar de o ofertă educaţională variată, ci şi de oportunităţi complementare de calificare şi supra-calificare.

Instituţia oferă programe educaţionale din ciclul universitar I şi II, dar şi 103 programe post-universitare, ce acoperă multiple arii de studiu. Suplimentar, Centrul de Formare Profesională organizează cursuri autorizate de calificare sau specializare în diverse domenii, precum: managementul şi asigurarea calităţii, management de proiect, achiziţii publice, training şi formare profesională, accesarea fondurilor europene etc.

În ajutorul studenţilor haretişti, Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră asigură şedinţe gratuite de asistenţă privind parcursul profesional, atât pentru cei aflaţi la început de drum, cât şi în sprijinul celor ce au ales schimbarea domeniului de activitate.

Viitorii studenţi ai Universităţii Spiru Haret pot accesa pagina de admitere pentru a face alegerea inteligentă privind programul de studiu potrivit.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite